Dienstenbond CNV

Nieuws


9 oktober 2009

Vakbondsleden niet akkoord met eindbod SNS Reaal

Afgelopen donderdag sloot de termijn waarbinnen de leden van CNV Dienstenbond en collega-vakbonden hun stem konden uitbrengen over het eindbod van de werkgever voor een nieuwe cao, het sociaal plan en de pensioenpremie voor de komende vijf jaar. Uitkomst is dat het eindbod van de werkgever door de leden is verworpen.

Lees verder de nieuwsbrief die naar onze leden wordt verstuurd. (onderaan)

Nieuws

9 oktober 2009

Vakbondsleden niet akkoord met eindbod SNS Reaal

Op 8 oktober jl. sloot de termijn waarbinnen de leden van CNV Dienstenbond en collega-vakbonden hun stem konden uitbrengen ten aanzien van de cao, het Sociaal Plan en de pensioenpremie voor de komende vijf jaar. Uitkomst is dat het eindbod van de werkgever door leden is verworpen.

Leden beslissen
Uit de reactie kunnen we opmaken dat het een zeer lastige keus was. Van de leden die voor het eindbod hebben gestemd was de reactie vaak: "het is te weinig, maar beter iets dan niets". Echter de meeste leden gaven in hun reactie aan begrip voor de situatie te hebben maar desondanks niet content te zijn. Zij hebben in het bijzonder tegengestemd vanwege de verlaging van de pensioenpremie naar 20,5%. Zij hebben absoluut geen vertrouwen dat deze premie voor hen tot de beoogde pensioenaanspraak leidt. En het risico ligt wel bij de medewerkers! Immers in tegenstelling tot de pensioenregelingen bij andere Nederlandse banken/verzekeraars kent SNS Reaal een vrij unieke pensioenregeling(CDC regeling) voor Nederlandse begrippen. Bovendien komt de verlaging alleen ten goede aan de werkgever.

Ook waren er veel opmerkingen over de winstdelingsregeling die mogelijk afgeschaft gaat worden en wordt vervangen door een persoonlijke beoordelingstoeslag.

Ook de hoogte en het tijdstip van ingang van de collectieve loonsverhoging heeft tot negatieve reacties geleid.

Tenslotte bleek uit de reacties dat het Sociaal Plan wel gewaardeerd werd als een, voor een financiële organisatie als SNS Reaal, passende wijze om sociale consequenties van reorganisaties e.d. op te lossen.

Hoe nu verder?
We hebben uw werkgever verzocht om ons op korte termijn uit te nodigen. Inmiddels heeft uw werkgever verschillende datavoorstellen aan ons doorgegeven voor overleg. Ook de medezeggenschap heeft richting SNS Reaal aangegeven ondanks bovengenoemde uitslag te hechten aan een goed Sociaal Plan. Gezien het grote aantal lopende reorganisaties en de daarbij behorende adviesaanvragen maken niet alleen wij als bonden, maar ook de medezeggenschap, zich grote zorgen over de voortgang daarvan als een Sociaal Plan ontbreekt. Beide partijen hechten eraan dat de medewerkers die geraakt worden door reorganisaties gesteund worden door een goed en nieuw Sociaal Plan.

Gevraagd Contactpersonen!
Na afloop van het gesprek met de werkgever zullen wij u zo snel mogelijk informeren over de uitkomst van die bespreking. Daarnaast doen we een oproep u te melden als kaderlid/contactpersoon voor CNV Dienstenbond. Deze personen kunnen dan als klankbord dienen voor de bestuurder en hem met raad en daad bijstaan nu zowel uw cao, uw Sociaal Plan alsmede uw pensioen ter discussie staan.

U kunt zich aanmelden via uw bestuurder Gert-Jan Seffinga. Hij is te bereiken via telefoonnummer 0512-583 440 of per email g.seffinga@remove-this.cnvdibo.nl


__