Gemeente Oost-Gelre



-- PERSBERICHT --

Gemeente Oost Gelre
9 oktober 2009

Lichtenvoorde net geen "Beste Binnenstad 2009-2011"

Tijdens een spannende finale op 8 oktober in de Nieuwspoort in Den Haag heeft Lichtenvoorde de titel "Beste Binnenstad van Nederland 2009-2011" net niet kunnen binnenhalen. Samen met Leerdam en Haren (Groningen) was Lichtenvoorde genomineerd in de categorie "Dorpskernen". Leerdam is uiteindelijk met de eer gaan strijken.

Desondanks is Oost Gelre enorm trots op Lichtenvoorde. Na het groenste dorp in de Entente Florale Competitie én de beste Warenmarkt is de nominatie van Lichtenvoorde als 'Beste Binnenstad' op zich al een hele prijs. Een mooi resultaat, tot stand gekomen door de goede samenwerking tussen alle partijen die bij de realisering van het centrumplan betrokken zijn.

Overige categorieën

In de categorie 'Grote Steden' werd Breda de grote winnaar en in de categorie 'Middelgrote Steden' is Roermond tot 2011 de 'Beste binnenstad van Nederland'.

Jurering

Om tot een weloverwogen oordeel te kunnen komen heeft de jury de beschikking gehad over een breed scala aan gegevens. Zo hebben de steden/dorpen een uitgebreide motivatie met ondersteunend beeldmateriaal opgesteld, maar zijn ook feiten en cijfers in de binnenstadsbarometer van het Platform Binnenstadsmanagement opgenomen. Tevens is een consumentenenquête onder bezoekers van de genomineerde steden/dorpen uitgevoerd. Ook dit jaar heeft de jury aandacht geschonken aan bereikbaarheid en veiligheid in haar beoordeling. Daarnaast zijn de steden/dorpskernen beoordeeld op onder meer de recente ontwikkelingen, de uitstraling van de binnenstad, marketing en promotie en de wijze waarop betrokkenen in de binnenstad samenwerken.

Tweejaarlijkse verkiezing

De verkiezing 'Beste Binnenstad' is een tweejaarlijks initiatief van Detailhandel Nederland in samenwerking met onder andere het Hoofdbedrijfschap Detailhandel en Platform Binnenstadsmanagement. Dit jaar was de vierde editie.


--Einde persbericht-