Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 10-10-2009

Aantreffen hennepplanten in aangeplant bos
HUIS TER HEIDE Meldde donderdag een eigenaar van een pas aangeplant bos aan de Koelenweg de aanwezigheid van ongeveer 200 bijna oogstrijpe hennepplanten. De planten werden op vrijdag door de gemeente Noordenveld afgevoerd en ter vernietiging naar de VAM in Wijster gebracht. (2009046230)

Aanrijding met letsel

HOLLANDSCHEVELD Op vrijdagmiddag botsten op de kruising van de Langedijk met de Riegshoogtendijk twee autos op elkaar. Een 26-jarige autobestuurder uit Velp die over de Riegshoogtendijk reed, komende uit de richting van Slagharen, wilde op de kruising linksaf slaan de Langedijk op. Hierbij zag hij een uit tegengestelde richting naderende 19-jarige autobestuurster uit Hollandscheveld over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de bestuurster voor onderzoek werd overgebracht naar het ziekenhuis. (2009046478)

Vrachtauto in brand door brandstichting

EMMEN Vrijdagavond ontstond er brand aan de buitenkant van een aan de U.E. Bruiningstraat geparkeerde vrachtauto. Getuigen ontdekten de brand waarna de brandweer werd gebeld. Deze wist de brand te blussen. Er is geen brand in het voertuig geweest. De politie gaat uit van brandstichting en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. (2009046498)

Politie bekeurt alcomobilisten
MEPPEL Tijdens een alcoholcontrole op deTalmastraat bekeurde de politie vrijdagavond een 44-jarige inwoner van Meppel. De man reed onder invloed, 955 ug/l, in zijn auto. Zijn rijbewijs werd ingenomen. (2009046504)

Inbraak in bedrijfsvoertuig

EMMEN Vrijdagavond vond er een inbraak plaats in een op de inrit van een woning aan De Goorns geparkeerde bedrijfsauto. Een ruit werd ingeslagen waarna een navigatiesysteem werd ontvreemd. (2009046505)

Vernielingen en aanhoudingen in winkelcentrum Peelo

ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag vonden er vernielingen plaats in winkelcentrum Peelo aan de Scharmbarg. Na een melding dat er containers in brand werden gestoken bij het winkelcentrum, stelde de politie een onderzoek in. In het winkelcentrum werden een vijftal jongeren aangetroffen die bij het zien van de politie de benen namen. Twee, een 19-jarige en een 25-jarige Assenaar, werden aangehouden. De overige wisten te vluchten. In het winkelcentrum werden containers in brand gestoken, metalen rekken met betonnen voet uit de grond getrokken, een schuifdeur van een supermarkt vernield, bierflesjes kapot gegooid en brand gesticht in een trapportaal van woningen aan de Scharmbarg. De politie stelt een onderzoek in en hoopt via camerabeelden de overige verdachten aan te kunnen houden. (2009046513)

Eenzijdig ongeval door in slaap gevallen bestuurder

TYNAARLO Een 35-jarige personenautobestuurder met daarachter een aanhanger gekoppeld, is in de nacht van vrijdag op zaterdag door slaap van de weg geraakt. Hierdoor kantelde de aanhanger waardna bouwmaterialen en gereedschappen op de rijbaan terecht kwamen. (2009046520)

Woninginbraak

NIEUW WEERDINGE Op vrijdag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Jan Jolingstraat. Door een raamkozijn te vernielen konden de daders naar binnen klimmen. De buit bestond o.a. uit beeldapparatuur, spelcomputer, gereedschapskist en een wedstrijdluchtbuks. (20090465220

Mishandeling, vernieling en aanhoudingen
ASSEN Na een SMS-ruzie tussen een 22-jarige Assenaar en zijn 17-jarige ex-vriendin, besloot de man in de nacht van vrijdag op zaterdag verhaal te halen op het adres van haar nieuwe 21-jarige eveneens in Assen wonende vriend. Op dat moment was ook zijn ex-vriendin daar aanwezig en kwam het tot een confrontatie voor de woning. De 22-jarige Assenaar was daar samen met 2 vrienden en werd door het duo + nog eens drie vrienden uit Assen, 17, 19 en 20 jaar opgewacht en mishandeld. De vijf tegenstanders werden aangehouden en ingesloten. De 22-jarige Assenaar werd getrapt en geslagen en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in. (2009046523)

Inbraak in bedrijf en woning
EMMER COMPASCUUM In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er een inbraak plaats in een bedrijf met bovenwoning aan het Kanaal A noordzijde. De 59-jarige bewoner en tevens eigenaar van de zaak De woonboot van Nelis en Leentje (een oudheidmuseum en koffie- en theeschenkerij) werd wakker van lawaai van lawaai in zijn bedrijf. Toen hij naar beneden liep hoorde hij dat personen zijn bedrijf verlieten. Na onderzoek bleek dat zowel in de woning als in het bedrijf goederen waren weggenomen. De politie onderzoekt de zaak. (2009046541)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.