Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 oktober 2009


Resultaten controledag

Enschede

Vrijdag 9 oktober heeft er weer een controledag in Enschede plaatsgevonden onder de naam "Zuidwestenwind". Ook dit keer werd er naast diverse afdelingen van de politie ook weer deelgenomen door de belastingdienst.

Tussen 07.00 uur en omstreeks 22.00 uur werden er op diverse plaatsen in voornamelijk Enschede Zuid en Enschede West meerdere controles uitgevoerd.

In het kader van verkeerscontroles werden in totaal 87 processen-verbaal uitgeschreven voor de meest uiteenlopende zaken, zoals lekkende diesel uit motor, kind niet in de autogordel, geen goed zicht voorruit, geen kentekenplaat, niet handsfree bellen, gladde banden, hulpkoppeling, lekke uitlaat, autogordels, rijden zonder rijbewijs, rijden zonder geldig rijbewijs, rood licht, geen verzekering, losse landing, enz. Tevens is er gecontroleerd op parkeergedrag. De plekken waar gecontroleerd werd was afhankelijk van o.a. de klachten uit de wijk. Ook zijn er meerdere bekeringen uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting.

Tijdens de verkeerscontroles werd ook gekeken of er mogelijk nog niet betaalde boetes openstonden of gevangenisstraf die nog niet is uitgezeten. Hierbij zijn 3 personen aangehouden voor het ondergaan van de vervangende hechtenis wanneer openstaande boetes niet betaald konden worden of wanneer zij nog een gevangenisstraf hadden openstaan. In totaal gaat het om 25 dagen en E 2.229,- aan geïnde boetes.

Naast de politie deed ook de belastingdienst mee aan deze controledag en ook zij hebben op de diverse controleplaatsen meerdere processen-verbaal opgemaakt tegen personen die nog een schuld hadden bij de belastingdienst. In totaal gaat het hierbij om gevallen met een totale schuld van +/- E 160.000 euro. Hiervan is E 3.169 euro ter plaatse geïnd. Vijf voertuigen zijn direct door de belastingdienst in beslag genomen, met een totaalwaarde van E 19.000 en afgevoerd.

Ook zijn op een tweetal adressen hennepkwekerijen ontmanteld. Aan de Brinkstraat in Enschede gaat het hierbij om in totaal 350 planten en in een woning aan de Schultenhofstraat in Enschede om 164 planten. In beide gevallen zijn de kwekerijen ontmanteld en zijn planten en apparatuur in beslag genomen en ondertussen vernietigd. Tegen de eigenaren zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Veelplegende fietsendief aangehouden

Enschede

Een 37-jarige notoire fietsendief werd vrijdagmiddag 9 oktober op heterdaad betrapt bij het stelen van een fiets op het Stationsplein in Enschede

Politiemensen in burger zagen vrijdagmiddag 9 oktober om ongeveer 16.00 uur een hen bekende Enschedeer zich verdacht ophouden bij fietsen op het Stationsplein Enschede. Op een gegeven moment werd gezien dat hij zich bij een fiets bukte en even later op deze fiets wegreed. Een eindje verderop is de man, een 37-jarige Enschedeer aangehouden en met fiets overgebracht naar het bureau. Hij staat bekend als veelpleger en is daarom in verzekering gesteld en zal maandag de 12e a.s. bij justitie worden voorgeleid.

De fiets zal terug worden gegeven aan de rechtmatige eigenaresse, een 56-jarige Enschedese. (2009040815)

Twee mannen aangehouden na beroving en mishandeling

Hengelo

Zaterdagmorgen 10 oktober werd in de Pastoriestraat in Hengelo een man mishandeld en beroofd. Naar aanleiding van direct ingesteld onderzoek konden later op nacht twee mannen worden aangehouden. Omstreeks 02.00 uur verscheen, samen met een getuige, een man op het bureau in Hengelo die verklaarde ongeveer een kwartier eerder op de Pastoriestraat in Hengelo door twee mannen te zijn mishandeld en van zijn portemonnee en mobiele telefoon te zijn ontvreemd. Gezien zijn verwondingen aan vooral zijn gezicht is het slachtoffer, een 29-jarige Hengeloer, direct door politiemensen naar het ziekenhuis gebracht. Hier is hij aan zijn verwondingen behandeld en kon daarna mee naar het bureau voor het opnemen van een aangifte.

De getuige kon een goed signalement van een van de twee overvallers geven en naar aanleiding hiervan werden rond 02.30 uur op de Enschedesestraat in Hengelo twee mannen gesignaleerd die aan het opgegeven signalement voldeden. De twee, Hengeloers van 20 en 26 jaar, zaten onder het bloed en zijn terplaatse aangehouden en meegenomen naar het bureau.

In de loop van de zaterdag zijn beiden voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal meer duidelijkheid moeten brengen over het exacte hoe en waarom van deze beroving met geweld. (2009041097)

Medewerkster winkel overvallen, politie zoekt getuigen

Enschede

Een medewerkster van een winkel in Enschede is vrijdagmiddag de 9e oktober vlak voor sluitingstijd overvallen. De politie is op zoek naar getuigen.

Vrijdagmiddag 9 oktober werd om ongeveer 17.45 uur gemeld dat een medewerkster van een winkel aan de Haverstraatpassage in Enschede, door een man was overvallen. Bleek dat vlak voor sluitingstijd een man de winkel was binnengekomen en onder bedreiging de medewerkster, een 28-jarige inwoonster van Borne, gedwongen had de kassa te openen. Nadat hij een greep in de kassa had gedaan en alle wisselgeld had meegenomen, was hij weggelopen in de richting van de Langestraat.

De politie is opzoek naar getuigen. Het gaat om een blanke man van tussen de 40 en 45 jaar die gekleed was in een bruin stoffen jas met op zijn hoofd een gebreid ecru kleurig mutsje met rode opdruk. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de afdeling Enschede-Centrum van de politie Twente, te bereiken via het bekende nummer 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009041003)

Twee mannen aangehouden na plegen van vernielingen

Goor

Twee Almeloers zijn in de loop van vrijdag de 9e op zaterdag de 10e oktober aangehouden nadat zij bij een woning aan de Schoolstraat in Goor, meerdere vernielingen hadden gepleegd.

Zaterdagmorgen 10 oktober werd omstreeks 00.50 uur gemeld dat een tweetal mannen zich vervelend gedroegen voor een woning aan de Schoolstraat in Goor. Bewoners werden wakker gehouden door luide muziek vanuit een auto en nadat er iets van was gezegd werden de bewoners met bierflessen over de schutting achterna gegooid. Gezien werd dat de twee jongens in een grijze auto zaten waarvan het kenteken werd genoteerd. Even later bleek dat de auto van een van twee aanwezigen in de woning, een 29-jarige inwoonster van Goor, die bij haar vriend in de woning aan de Schoolstraat op bezoek was, was vernield. De achterruit bleek met een bierfles te zijn ingegooid.

Wat later gedurende de nacht werden de twee aanwezigen in de woning, naast de 29-jarige een 33-jarige man en bewoner van het pand, opnieuw opgeschrikt en wel doordat er een luide knal klonk. Deze bleek te zijn veroorzaakt door een bierfles die tegen de woonkamerruit was gegooid. De ruit was heel gebleven.

Een onderzoek naar de beide inzittenden van de grijze auto werd voortgezet en deze werd rond 02.45 uur in Almelo aan de Hulsstraat aangetroffen met twee inzittenden. Deze twee, Almeloers van 20 en 21 jaar werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Van de 21-jarige, die als bestuurder van de grijze auto fungeerde, werd een ademanalyse afgenomen met als resultaat 0,75 promille. Hiervan wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt. De twee zijn voor nader onderzoek opgesloten. (2009041106)


---- --