Politie Groningen

Zaterdag 10 oktober 2009

Provincie Groningen, 10-10-2009

Onstwedde: ongeval door overstekende reeën

Een 23-jarige man uit Musselkanaal is donderdagavond bij een verkeersongeval in de Luringstraat in Onstwedde met de schrik vrijgekomen. Volgens de Musselkanaalster staken drie reeën over. De man probeerde met zijn bestelbus de dieren te ontwijken, maar raakte hij een ree. Door de uitwijkmanoeuvre botste de automobilist tegen twee bomen aan de linkerkant van de weg. De auto kwam vervolgens op de rijbaan tot stilstand. De 23-jarige bleek ongedeerd. Van de reeën ontbreekt elk spoor. De bus raakte rondom zwaar beschadigd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Winschoten: alcomobilist rijdt zonder rijbewijs

De politie heeft vrijdagnacht op de Beertsterweg in Winschoten een 19-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in de auto gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te verkeren. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bleek niet over een rijbewijs te beschikken. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist wat met de verdachte gaat gebeuren.

Veendam: meisje gewond na val met fiets

Een 17-jarig meisje uit Muntendam is vrijdagavond op de Raadsgildelaan in Veendam gewond geraakt bij een ongeval. Het meisje was met haar stuur in het stuur van een andere fietser terecht gekomen. De 17-jarige kwam ten val, waarna zij handletsel opliep. Het slachtoffer werd voor nader onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Uithuizermeeden: jongen (11) gewond bij verkeersongeval

Een 11-jarige jongen uit Uithuizermeeden is vrijdagmiddag op de Hefswalsterweg in Uithuizermeeden gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen was met zijn fiets vanaf de onverharde van de Derk Berendslaan de Hefswalsterweg opgereden. Een 42-jarige automobilist uit Oudeschip kon een aanrijding met de 11-jarige niet voorkomen. De jongen werd vervolgens aangereden door de bestelbus van de 42-jarige. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Harkstede: ongeval door onwelwording

Een 61-jarige man uit Groningen is vrijdagavond met zijn brommobiel op de Hoofdweg tegen een boompje en een lantaarnpaal gebotst. Hij werd plotseling onwel, waarna het ongeluk gebeurde. De Stadjer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De brommobiel raakte door de aanrijding zwaar beschadigd. Het voertuig werd door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: vrouw gewond bij botsing lijnbussen

Een 32-jarige vrouw uit Groningen is vrijdagmiddag op de Turfsingel gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw zat in een lijnbus, die bestuurd werd door een 39-jarige chauffeur. De lijnbus wilde op de linkerrijbaan van de Turfsingel een andere lijnbus, bestuurd door een 59-jarige man, inhalen. Bij de inhaalmanoeuvre raakten de bussen elkaar, waardoor een ruit van de bus sprong. De vrouw raakte hierbij licht gewond. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: 16-jarige aangehouden voor poging afpersing

De politie heeft vrijdagavond op de Kruitlaan een 16-jarige jongen uit Nieuwe Pekela aangehouden voor poging tot afpersing. De minderjarige bevond zich in een groepje personen. Hij benaderde vervolgens een 18-jarige jongen uit Oosterwolde. De 16-jarige vroeg om geld en gaf aan een wapen te pakken. Vervolgens kreeg de Fries een klap in het gezicht. De verdachte ging er samen met de andere personen vandoor. De politie wist de verdachte even later in de Kruitstraat op te sporen. De 16-jarige werd ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij wordt vandaag gehoord. De Fries doet aangifte van de poging tot afpersing.

Vlagtwedde: quadrijder gewond bij verkeersongeval

Een 44-jarige man uit Rijssen is vrijdagavond op de H. Prinsenweg in Vlagtwedde gewond geraakt bij een ongeval. De man bestuurde een quad en raakte van de weg. Hierop botste hij tegen een in de rechterberm staande boom. De bestuurder werd gewond in de naast gelegen sloot aangetroffen. Vermoedelijk heeft het slachtoffer een stuurfout gemaakt. Hij reed voor de eerste keer op een quad. De 44-jarige werd met een hoofdwond en rugletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: dwarse Stadjer ingesloten

De politie heeft vrijdagavond een 56-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij niet wilde luisteren naar aanwijzingen van een politieagent. De verdachte was net in vrijheid gesteld, nadat hij was aangehouden voor een overtreding. Even later meldde de man zich bij de balie van het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen. Hij beweerde dat bij zijn vrijlating een pakje shag was blijven liggen. Toen de agent hem uitlegde dat het pakje shag niet meer op het politiebureau lag, werd de 56-jarige agressief en recalcitrant. De man, die duidelijk onder invloed van alcohol verkeerde, wilde direct aangifte doen van de diefstal. Toen dat niet mogelijk was, werd de man het politiebureau uitgezet. Buiten op straat schreeuwde hij de hele buurt bij elkaar. Ondanks meerdere vorderingen om weg te gaan, bleef de man terugkomen en schreeuwen. Hierop werd de verdachte aangehouden en ingesloten. Bij zijn insluiting werd een pakje shag in de broekzak van de verdachte aangetroffen. Hij wordt vandaag gehoord.

Noordwijk: rijden onder invloed

De politie heeft vrijdagavond op de Noorderweg een 37-jarige man uit Opende aangehouden voor rijden onder invloed. De Opender werd in zijn auto gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te verkeren. Een blaastest wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Hij bleek zijn rijbewijs niet bij zich te hebben. Hierop werd zijn auto op het politiebureau gestald. Hij krijgt zijn voertuig terug zodra het rijbewijs is ingeleverd. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De officier van justitie beslist wat met de verdachte gaat gebeuren.