Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 10-10-2009

Alcoholcontrole in Raamsdonksveer, Oosterhout en Wagenberg

OOSTERHOUT: De politie van het district Oosterhout heeft gisteravond met tien agenten, waarvan twee motorrijders, een grote alcoholcontrole gehouden. Op vier plaatsen in het werkgebied werden bestuurders aan de kant gezet. Er zijn 500 voertuigen gecontroleerd. Er werden 5
bestuurders betrapt die te diep in het glaasje hadden gekeken.

De controles werden uitgevoerd op de navolgende plaatsen:


-- Kloosterweg/Eendrachtweg te Raamsdonksveer,


-- Maasdijk te Raamsdonksveer,


-- Pasteurlaan te Oosterhout,


-- Wagenbergsebaan te Wagenberg.

Er werden drie beginnende bestuurders betrapt. Deze automobilisten bezitten korter dan vijf jaar een rijbewijs. Voor hen geldt een strenger maximumpercentage (88 ugl) dan voor de andere autorijders (220 ugl). De percentages van de beginnende bestuurders waren 105,110 en 225 ugl. Verder werden nog twee automobilisten betrapt met
percentages van 295 en 325 ugl.

Ook werden nog 12 bekeuringen uitgedeeld.


-- Verlichting fiets 2


-- Autogordel 2


-- Niet tonen rijbewijs 5


-- Kind zonder kinderzitje vervoeren 1


-- Gladde band 2

Nog een dronken bestuurder in Rijen

RIJEN: Na afloop van de alcoholcontrole werd op de Duiventorenbaan omstreeks 05.00 uur nog een personenauto gecontroleerd die werd bestuurd door een 26-jarige Tilburger, Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij scoorde 425 ugl. Hij had naar eigen zeggen twee flesjes bier gedronken.

Snorfietser zwaar gewond bij eenzijdig verkeersongeval

RAAMSDONK: Een 55-jarige man uit Sprang-Capelle is vrijdagmiddag rond 17.00 uur zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval aan het Halve Zolenpad. Hij is kennelijk met zijn snorfiets tegen een lantaarnpaal gereden. Hij werd door passanten gevonden. Hij lag op de grond naast een snorfiets. Het zag er zo ernstig uit dat een
traumaheli werd gewaarschuwd. Een voorbijganger herkende het
slachtoffer. De personalia die deze passant noemde, kwamen overeen met de te naamsteling van de snorfiets. Het slachtoffer werd met de traumaheli naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg vervoerd. Hij ligt daar op IC aan de beademing. . Hij heeft onder meer een
ingeklapte long en gebroken ribben en kaak.

Politie arresteert vandalen dankzij alerte getuige

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft vannacht, de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks 01.20 uur op het Plantsoen op aanwijzing van een getuige twee knapen aangehouden ter zake baldadigheid. Ze hadden in elk geval met een fiets gegooid en twee autospiegels beschadigd. Het gaat om een 20-jarige jongeman uit Geertruidenberg en een 19-jarige Madenaar. Drank lijkt een grote rol te hebben gespeeld bij het baldadige gedrag van het duo.

Getuigen zagen vannacht dat twee jongens uit een rek bij een winkel aan het Anker een fiets pakten en deze op de grond gooiden. Een van de knapen sprong vervolgens op deze fiets. Een van de getuigen besloot achter het duo aan te gaan om ze over hun gedrag aan te spreken. Hij belde ook direct via 112 de politie. Hij zag dat dezelfde jongens een autospiegel vast pakten en daaraan rukten. De spiegel werd daardoor beschadigd. Ook zag de getuige dat de jongens op een brug aan een hek of bord aan het trekken en duwen waren. Op het plantsoen werd door een van de vandalen nog een autospiegel van een auto vernield. De melder bleef via 112 zijn positie doorgeven, waardoor de vandalen konden worden opgepakt.

Vanmorgen zijn de jongens gehoord. Een van de knapen vertelde dat hij gisteravond uit was geweest. Hij had negen glazen bier, vier flesjes bier en een Bacardi cola had gedronken. Hij beschreef zichzelf als niet echt dronken maar wel aangeschoten.

Agressieve Tilburgse winkeldief aangehouden in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Een 24-jarige Tilburger is vrijdagavond in een supermarkt aan de Poolsestraat betrapt op winkeldiefstal. De winkeldief had voor circa 150 euro aan huidverzorgingsproducten in een tas gedaan en niet afgerekend bij de kassa. Nadat hij was betrapt had hij, volgens de aangever,een medewerker van de winkel geslagen met een houten knuppel. Ook had hij getracht zich met geweld los te werken om weg te komen. De winkeldief is in verzekering gesteld Hij gaf de diefstal toe. Hij vond dat de medewerkers de boel hadden opgeblazen. Hij had alleen met de knuppel gezwaaid om ze uit de buurt te houden.

Schennispleger in Raamsdonksveer

RAAMSDONKSVEER: een 42-jarige vrouw uit Raamsdonksveer is
vrijdagmiddag geconfronteerd met een schennispleger. De vrouw zat op een bankje bij de waterplas aan de Oosterhoutseweg. Plotseling werd ze aangesproken door een circa 40 jarige man die vroeg of ze iets te roken had. De vrouw ging daar niet op in. Even later zag ze dat ze man zijn geslachtsdeel pakte en zichzelf begon te bevredigen. Hij deed haar daarbij nog een onzedelijk voorstel.

Signalement van de man:
Blank met een witte teint
Ong. 40 jaar
Blond kortgeknipt haar
Blauwe fleece-trui
Grijs/groene afritsbroek.
Verder geen uiterlijke kenmerken


Laatst gewijzigd 10-10-2009 12:24 | © Regio Midden en West Brabant |