Gemeente Doetinchem

Hoe ziet de Achterhoek er over 25 jaar uit?

Twintig studenten werken dit weekend aan een aantrekkelijk Achterhoek.

Nederland vergrijsd en de grens gebieden ontgroenen. Gemeente Doetinchem trekt de stoute schoenen aan en vraagt studenten hen te helpen. Helpen bij het vormen van een toekomst visie voor het aantrekkelijk maken van de Achterhoek voor jonge professionals. De Achterhoek is de Randstad van de toekomst!

De studenten zullen tijdens hun verblijf in de Proefboerderij kennis maken met Doetinchem. Beleven wat Doetinchem nu al te bieden heeft, proeven wat de Achterhoek eet en ervaren hoe een innovatie het verschil kan maken.
Twintig jonge professionals(studenten) leveren wensen en concept ideeën aan die worden gebundeld in een hightech magazine. Samen met Reed Business maken studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een dagelijks live magazine waar de ontwikkelingen van dit weekend te volgen zijn. Het papieren magazine veranderd voor de webcam van de lezer in een interactief object, een techniek die nog nooit eerder is toegepast. Door gebruik te maken van de meest vooruitstrevende technieken zetten we de verandering van de Achterhoek in gang. Het weekend wordt afgesloten door het uitreiken van het voor dit weekend laatste hightech magazine, aan de bestuurders van de regio en het bedrijfsleven.