Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 10-10-2009

Alcoholcontrole in Tilburg levert 7 overtreders op

TILBURG: De Tilburgse politie heeft vrijdagavond op drie locaties in de stad een alcoholcontrole gehouden. Er werden 282 blaasproeven afgenomen. Er werden 7 bestuurders betrapt die teveel hadden
gedronken. De hoogste score werd behaald door een 34-jarige Tilburger. Hij werd omstreeks 22.00 uur op de Hoogtedwarsstraat aan de kant gezet. Hij blies 850 ugl, bijna 4 x het toegestane maximum van 220 ugl. Deze automobilist moest direct zijn rijbewijs inleveren.

De controles vonden plaats op


-De Hoogtedwarsstraat: 70 blaasproeven, 3 aanhoudingen (850,225 en 360 ugl)


-Goirleseweg: 107 blaasproeven, 1 aanhouding (460 ugl)


-Kempenbaan: 105 blaasproeven, 3 aanhoudingen. (245,530 en 250 ugl)

Kogelgaten in auto

TILBURG: Gisteravond heeft een nog onbekende dader op een geparkeerde auto aan de Europalaan geschoten. Omwonenden hoorden rond 21.45 uur knallen. Bij nader onderzoek bleek dat er op de auto van een 19-jarige Tilburger was geschoten. Aan de bestuurderszijde werden diverse kogelgaten aangetroffen. Ook was een raam vernield. De technische recherche is ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen. Van de eigenaar is een aangifte opgenomen. Agenten hebben met enkele buurtbewoners gesproken die knallen hadden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Alcohol in het park

OISTERWIJK: Agenten hebben vrijdagavond een controle uitgevoerd in het park aan de Dieze. Er werden drie 16-jarige jongens aangetroffen die ter plaatse alcohol aan het drinken waren. De jongens hebben daarvoor een proces-verbaal gekregen. Er is contact opgenomen met de ouders. Aan hen is gevraagd of zij akkoord gaan met een verwijzing naar Halt. De ouders van één knul gingen akkoord. De ouders van een andere jongen zijn het daar niet mee eens en laten de bekeuring doorgaan. De agenten konden gisteravond met de ouders van de derde jongen geen contact krijgen.

Rustige dienst voor horecatoezicht

TILBURG: De agenten die vrijdagavond en vannacht belast waren met het horecatoezicht hebben een hele rustige dienst gehad. Het was door het slechte weer niet druk op straat. Er werden slechts twee arrestaties verricht.

Een 18-jarige Tilburger werd omstreeks 03.00 uur op de Damsstraat aangehouden omdat hij geprobeerd zou hebben een fiets te stelen. Via het cameratoezicht werd waargenomen dat de verdachte op verschillende plaatsen een fiets probeerde te stelen. Hij werd aangehouden, hij bleek een loper bij zich te hebben.

Een 33-jarige Oisterwijker werd omstreeks 04.20 uur op de
Stationsstraat aangehouden voor het rijden onder invloed. De agenten controleerden de automobilist vanwege zijn verkeersgedrag. Hij viel op omdat hij hard door het centrum reed en daarbij zicht zeer snel accelereerde. Ook gaf hij geen richting aan bij het afslaan. Hij blies 600 ugl en moest daarom zijn rijbewijs inleveren.

Forse woninginbraak in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT: bewoners van een pand aan de Jeroen Boschlaan hebben vannacht omstreeks 01.45 uur bij thuiskomst ontdekt dat in hun woning was ingebroken. De inbrekers hadden het hele huis overhoop gehaald. Ze hebben vrijwel alle kasten en laden van boven tot beneden doorzocht en / of leeg gehaald. Vermoedelijk zijn ze de woning binnen gekomen door het slot van de achterdeur te forceren. Er is onder meer een
televisie, een laptop en een handtas buit gemaakt. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde bewoner opgenomen en stelt een nader onderzoek in.


Laatst gewijzigd 10-10-2009 13:18 | © Regio Midden en West Brabant |