Ingezonden persbericht


Gouda, 29 september 2009.

Zaterdag 10 oktober in Gouda
Informatiemarkt 'Leven is ook doodgaan'

Op zaterdag 10 oktober vindt in de Agnietenkapel in Gouda van 11.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt plaats met als thema 'Leven is ook doodgaan. Denk erover, praat erover'. De markt biedt de gelegenheid om in gesprek te gaan over alles wat te maken heeft met de laatste levensfase. Er zijn professionals en vrijwilligers op het gebied van fysiek, spiritueel en sociaal gebied aanwezig. Het project Sterven op je eigen manier (STEM) is genomineerd voor de Els Borst-prijs. Om 12.00 uur wordt de prijs overhandigd en wordt bekend gemaakt of STEM de eerste, tweede of derde prijs heeft gewonnen.

De genomineerden voor de Els Borst-prijs bedachten initiatieven die bijdragen aan verbetering van de zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Doel van de prijs is om initiatieven, die bekendheid, bereikbaarheid en beschikbaarheid van palliatieve zorg verbeteren, te belonen. De Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC) heeft drie geldprijzen met een totale waarde van ¤112.500 beschikbaar gesteld.

Programma
11.30 uur Frank Oele: verhalenverteller
12.00 uur uitreiking Els Borst-prijs
13.00 uur toneelstuk '... al goed?' 14.00 uur Onyx: muziek van de stilte
15.00 uur toneelstuk '... al goed?'

Om 13.00 uur en 15.00 uur wordt het toneelstuk '...al goed?' opgevoerd. Het toneelstuk duurt ongeveer een kwartier maakt in één keer duidelijk hoe belangrijk het is om het leven goed af te sluiten. Ook is er een verhalen verteller, muziek en kan er een workshop vlinders maken worden gevolgd. De vlinders zijn voor een kinderhospice.

Boekje 'Wensen voor mijn laatste levensfase'
Hoe wil je leven als je doodgaat? Als je het moeilijk vindt om hierover te praten, kun je het opschrijven in dit notitieboekje. Tijdens de informatiemarkt is het mogelijk het boekje aan te schaffen.

Locatie
Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100, 2801 GR in Gouda. U bent van harte welkom!

Meer informatie?
Voor meer informatie, verhalen of om ervaringen te delen op: www.doodgewoonbespreekbaar.nl. Hier is ook het overzicht van de deelnemers aan de informatiemarkt te vinden.