Politie Noord- en Oost Gelderland


Apeldoorn - Man in bezit harddrugs opgepakt
Een 18-jarige man uit Apeldoorn bleek vrijdagavond 9 oktober in het bezit van harddrugs. Hij werd aangehouden. Bij nadere controle bleek hij 17 gram speed op zak te hebben.


Rond 23.30 uur zag een politieman dat de man zich op Nieuwstraat verdacht gedroeg. Hij bleek in het bezit van drugs en werd aangehouden. Op het bureau bleek de drugs zo'n 17 gram speed (synthetische drug) te zijn. De drugs werd in beslag genomen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Apeldoorn-Verzet winkeldief - kranig optreden             
winkelbediende  aanhouding                                

De politie heeft vrijdagmiddag 9 oktober een 52-jarige man uit Beekbergen aangehouden nadat hij zich kort daarvoor bij een winkel aan de Mariastraat in Apeldoorn had verzet bij zijn aanhouding door winkelpersoneel, toen hij betrapt werd op diefstal.


De politie meldt, dat de vrouw zich kranig heeft gedragen. Bovendien wist zij de politie een zeer bruikbaar signalement te verstrekken, waardoor de man kort daarop alsnog werd opgepakt.


De man verliet rond 15.10 uur de winkel, met een gestolen tas met daarin ook gestolen kledingstukken.Toen daarbij het alarm afging, rende een vrouwelijke winkelbediende achter de man aan en hield buiten de winkel de gestolen tas aan de riem vast. Hiermee belette zij de man om weg te fietsen. De vrouw liet de tas pas los, toen de winkeldief haar probeerde te slaan.
Zij kon de gealarmeerde politie een goed signalement verstrekken en even daarna trof een politieman de winkeldief aan op de Korte Kanaalstraat in Apeldoorn. De gestolen tas met goederen lag vlak bij hem in de buurt. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De tas met spullen gaat terug naar de winkel.

---- --