ABVAKABO FNV


Samenwerking met PVV? Er zijn grenzen!

In een interview met Agnes Jongerius in de Volkskrant van zaterdag 10 oktober staat dat FNV-voorzitter Jongerius steun zoekt bij Geert Wilders en zijn PVV. De steun van de PVV zou nodig zijn in de strijd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.

Voor ABVAKABO FNV is de grens helder. Als het gaat om een parlementaire behandeling van een eventueel kabinetsvoorstel over de AOW, onderhouden wij zo nodig contact met alle partijen die in de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigd. Wat ABVAKABO FNV betreft ligt daar de grens.

Verder zaken doen met de PVV is niet aan de orde. Wij zijn als FNV een onafhankelijke organisatie, maar niet neutraal. Ons handelen wordt mede bepaald door de FNV-grondslag. Dit betekent dat voorstellen zoals die van de PVV, om de AOW te financieren door een bepaalde groep allochtonen of moslims het land uit te zetten, voor ABVAKABO FNV nooit, maar dan ook nooit acceptabel is.

ABVAKABO FNV-voorzitter Edith Snoey heeft hier op 7 oktober als een weblog over geschreven op deze site. Snoey is hierin heel helder over de grenzen van ABVAKABO FNV.
10-10-2009