Politie Groningen


Dodelijke valpartij Hereweg is noodlottig ongeval

Groningen, 10-10-2009 o De 24-jarige man uit Groningen, die afgelopen week overleed na een val door een dakplaat in een pand aan de Herestraat, is het slachtoffer geworden van een noodlottig ongeval. Dit is de uitkomst van het politieonderzoek.

De Stadjer was vrijdagnacht 3 op 4 oktober met twee plaatsgenoten het leegstaande pand aan de Herestraat binnengegaan. Het drietal was naar de bovenste verdieping geklommen om van het uitzicht te genieten. Om richting het dak te gaan, stapte het slachtoffer op een dakplaat. Hier zakte hij doorheen, waarna het slachtoffer enkele meters lager op de vloer terechtkwam. De gewonde man werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen. De andere twee Stadjers zijn naar het politiebureau gebracht voor het afleggen van een verklaring.

Onjuiste mediaberichtgeving

In de media is ten onrechte het beeld geschetst dat het slachtoffer een inbreker zou zijn. Uit het onderzoek kon worden vastgesteld dat het gaat om een noodlottig ongeval. Het onderzoek naar de toedracht van de dodelijke valpartij is afgerond.