Politie Haaglanden


Extra persbericht 10 oktober Politiedag 2009

Haaglanden, 10-10-2009

22.500 bezoekers op de Landelijke Politiedag in Haaglanden Haaglanden Elf wijkbureaus van Politie Haaglanden openden zaterdag 10 oktober de deuren voor het publiek. Ondanks de soms slechte weersomstandigheden wisten ruim 22.500 mensen de weg naar te vinden en kregen daarmee een kijkje achter de schermen van de politie. Centraal stond dit jaar één van de belangrijkste korpsprioriteiten van Politie Haaglanden: woninginbraken. Op een speciaal preventieplein konden bezoekers informatie en preventietips vinden hoe zij woninginbrekers buiten de deur kunnen houden. Ook was er aandacht voor fietsendiefstal en autoinbraak.

Bewoners zorginstellingen Ipse en Steinmetz de Compaan in het zonnetje.
Niet iedereen heeft de mogelijkheid om zelf naar de Politiedag te komen. Daarom geeft Politie Haaglanden al een aantal jaar een speciale groep mensen een VIP-behandeling, zodat zij toch alles mee kunnen maken. Dit jaar waren dit dertien volwassenen van de zorginstelling Ipse en Steinmetz de Compaan. Samen met hun begeleiders bezochten zij de bureaus Pijnacker/Nootdorp en Levende Have voor een demonstratie van paarden en ruiters. Ook werd een bezoek gebracht aan de buren van politiebureau Pijnacker/Nootdorp, de brandweer. De HTM stelde belangeloos een speciale VIP-bus ter beschikking die de speciale gasten vanaf Pijnacker naar Levende Have bracht. Directeur Jannine van den Berg en bureauchef van Pijnacker/Nootdorp, Marcel van den Bosch, openden de dag met een korte toespraak in Pijnacker en gaven daarmee de VIP-gasten een extra vip-gevoel.

Publiekstrekkers
De Koninklijke Politiekapel kon vanwege de weersomstandigheden helaas niet optreden, maar dat mocht de pret niet drukken. De politiehelikopter wachtte de grote buien af en landde toch nog aan de bureaus Pijnacker/Nootdorp en Westland. Verder waren grote publiekstrekkers de politievoertuigen waar kinderen zelf de sirene en de zwaailichten mochten aan en uit zetten, de voertuigen van de Mobiele Eenheid en de Amerikaanse politievoertuigen die een bezoek brachten aan een aantal politiebureaus. Ook de waterwerper deed een ronde langs verschillende bureaus en trok veel bekijks. De mogelijkheid om vingerafdrukken te laten zetten en deze zelf te bestuderen vonden de kinderen erg spannend. Daarnaast heeft jong en oud genoten van de demonstraties van de paarden en honden bij Bureau Levende Have. Een fietsendief en twee zakkenrollers bezochten ook verschillende politiebureaus. Zij lieten zien hoe betrekkelijk eenvoudig het is een fiets of een portemonnee en hoe makkelijk je dat eigenlijk kunt voorkomen. Politie Haaglanden kijkt tevreden terug op deze geslaagde dag.