Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Breda

Breda, 10-10-2009

Jongen (10) waarschuwt ouders en zus voor woningbrand

SPRUNDEL: Vannacht heeft brand gewoed in een woning aan de Sint Janstraat. Er raakte niemand gewond. De brand werd rond 02.40 uur gemeld. Vermoedelijk is bij de tienjarige zoon in de slaapkamer een bedlampje op het matras gevallen en gaan branden. Gelukkig is de jongen wakker geworden en heeft hij op tijd zijn zusje en ouders kunnen waarschuwen. Het gezin kon de woning verlaten. Vader liep wel een verwonding aan zijn handen op omdat hij nog probeerde het
brandende matras naar buiten te gooien. De brandweer, die opschaalde naar middelbrand, heeft de brand geblust. Het sein brand meester werd om 03.45 uur gegeven.

De melder gaf door dat er brand was uitgebroken in een slaapkamer en dat het matras in brand stond. De bewoners waren al naar buiten gegaan. Ter plaatse sloegen de vlammen uit het dak en het raam van de eerste verdieping. De bewoner stond buiten, zijn vrouw en twee kinderen waren bij buren verderop ondergebracht. Hij vertelde dat hij, zijn vrouw en dochter wakker gemaakt waren door zijn zoon die hen vertelde dat er brand was op zijn slaapkamer.

De bewoner had vervolgens nog zelf getracht de brandende matras naar buiten te gooien. Dit lukte echter niet, waarna ook hij de woning verliet. Vermoedelijk is een bedlampje dat aanstond omgevallen en gaan branden op het matras. De ouders hadden met hun zoon afgesproken dat als hij ooit wakker zou worden en iets zou ruiken, hij direct zijn zus (12) en daarna zijn ouders zou wakker maken. Dit had hij vannacht ook zo gedaan.

De bovenverdieping is zwaar beschadigd. Vader (39) had verwondingen aan zijn handen. Hij werd doorgestuurd naar de Eerste Hulp. Ook zijn vrouw (35) en kinderen werden ter controle daar naar toe gestuurd. Voor het getroffen gezin is slachtofferhulp ingeschakeld.

Rustige dienst tijdens horecatoezicht

BREDA: Tijdens het horecatoezicht in Breda is vannacht slechts één arrestatie verricht. Er was een goede sfeer, het straatbeeld was rustig. Een 18-jarige Hagenaar werd aangehouden omdat hij na een conflict weigerde te voldoen aan de vordering de stad te verlaten. Hij weigerde ook zijn identiteit op te geven en beledigde de agenten

Illegale radiozender uit de lucht gehaald

BREDA: De politie heeft vrijdagavond in samenwerking met het
Agentschap Telecom van het Ministerie van Economische zaken in een woning in Princenhage een illegale radiozender uit de lucht gehaald. De actie volgde na klachten van buurtbewoners die overlast ondervonden van de zender. Op het moment dat de opsporingsambtenaren voor de deur stonden, ging de zender al uit de lucht. De spullen zijn in beslag genomen. De bewoner (34) verklaarde al vanaf zijn 16e uit te zenden, dit was volgens hem de eerste keer dat hij gepakt was. Hij heeft een boete van 1250 euro gekregen. Als hij doorgaat met zijn illegale hobby, kunnen de boetes op lopen.

Dronken automobilist rijdt meisje (5) aan

BREDA: Een 42-jarige Bredanaar heeft vrijdagavond rond 18.00 uur op de Veurnestraat met zijn bestelauto een 5 jarig meisje aangereden. Het meisje was kennelijk vanaf een grasveldje de straat opgerend. De automobilist bleek onder invloed te zijn van alcohol. Hij was in eerste instantie doorgereden maar werd door buurtbewoners bij de eerstvolgende kruising aangesproken en duidelijk gemaakt dat hij terug moest gaan. Het slachtoffer heeft vermoedelijk een gebroken onderbeen. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist is zijn rijbewijs kwijt, hij blies namelijk 830 ugl, bijna vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. Hij verklaarde zijn gedrag door te stellen dat hij zo geschrokken was van de aanrijding dat hij daarom was
doorgereden.

Bromfietsers en automobilisten op de bon in Breda

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag op de Nieuweweg in Breda een verkeerscontrole gehouden. De controle was vooral gericht op
bromfietsers. Er werden 30 bromfietsen gecontroleerd, 10 bestuurders kregen een bekeuring omdat de constructiesnelheid te hoog was. Daarnaast werden ook 32 automobilisten op de bon geslingerd die geen gordels droegen. Er werden in totaal 59 bekeuringen uitgeschreven.

Bromfietsen


- 10 x voor overschrijden van de max toegestane constructiesnelheid. Hierbij is er 2 x het kentekenbewijs deel 1 A ingevorderd aangezien de geconstateerde snelheid veels te hoog was, namelijk 81 en 83 km/u.


- 1 x niet dragen van de helm


- 1 x rijden met scooter over het voetgangersgebied


- 1 x rijden op een snorfiets zonder rijbewijs


- 1 x toonbriefje voor een niet goede rem


- 1 x toonbriefje voor het voeren van onjuiste (neon) verlichting


- 1 x toonbriefje voor het niet goed bevestigen van het
kentekenplaatje.

Verder is er nog voor de volgende feiten bekeurd:


- 32 x niet dragen van de autogordels


- 7 x niet handsfree bellen


- 2 x niet tonen van het rijbewijs op 1e vordering


- 1 x niet tonen van het kentekenbewijs op 1e vordering


- 1 x niet in bezit van een rijbewijs.

Afghaan aangehouden voor erfvredebreuk

ZEGGE: Vanmorgen heeft een bewoner aan de Onze Lieve Vrouwestraat een
44-jarige Afghaanse man in zijn tuin aangehouden voor erfvredebreuk. De melder werd door zijn alerte buurvrouw erop geattendeerd dat er een onbekende man in de tuin in de bosjes stond. Toen de indringer zag dat hij opgemerkt was rende hij hard weg, maar kom door de bewoner aangehouden worden. Het is nog niet duidelijk wat de intenties van de aangehouden man waren.

Auteur
Willem van Hooijdonk