Politie Noord- en Oost Gelderland

Dremt - coniferen in brand                                

Vrijdagmiddag 9 oktober rond 16.46 uur zijn een 7-tal grote coniferen bij een woning aan de Waardeel in Drempt in brand geraakt. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting.


De politie stelt een ander onderzoek in naar de in brand geraakte coniferen achter een woning aan de Waardeel in Drempt. De brandweer heeft het vuur snel kunnen doven. Een houten bovenrand van een schuurtje liep ook schade op. De politie sluit brandstichting niet uit. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Doetinchem - 19-jarige probeert fiets te stelen           

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 oktober in Doetinchem een 19-jarige man uit Gaanderen aangehouden op verdenking van poging tot diefstal van een fiets.


Rond 01.40 uur zagen politiemensen dat er bij de fietsenstalling aan de Stationsstraat in Doetinchem een drietal jongelui rondhingen. Eén van hen, de 19-jarige uit Gaanderen, name een fiets uit het rek en probeerde het slot te forceren. Toen dat niet lukte zette hij de fiets terug. Hij werd daarna door de politie aangehouden voor poging diefstal fiets. De politie maakt een proces-verbaal op.

Aalten - Man aangehouden na mishandeling                  

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 10 oktober een 28-jarige man uit Winterswijk aangehouden op verdenking van mishandeling van een 60-jarige man uit Aalten. De Aaltenaar heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. Hij liep letsel op aan hand en borst.


De mishandeling vond plaats nadat er bij een woning aan de Sniedersweide in Aalten een conflict was ontstaan. De 60-jarige werd geschopt en geslagen.
De oorzaak van het conflict en het motief van de mishandeling is nog niet duidelijk. De zaak is in onderzoek.


---- --