KNMG

2009 Training Samenwerking en leiderschap

Doelgroep: (medisch) specialisten, huisartsen en bedrijfsartsen Inhoud: Het is geen geheim dat binnen zorginstellingen vaak spanning bestaat tussen management en medici. Tegengestelde belangen worden gepercipieerd of verondersteld. Regelmatig gaat dat goed fout. Medici en managers leven soms in gescheiden werelden. Maar wat weten medici en managers eigenlijk van elkaar? De inzet van de training is om een betere samenwerking binnen zorginstellingen (in brede zin) mogelijk te maken en te stimuleren. In de driedaagse training aandacht voor:
* Ontwikkelingen in de zorg(instelling)

* Managementonderwerpen kritisch beschouwd (planingscycles, ICT-management, Prince2 en kwaliteit)
* Hogere bedrijfskunde versus management (strategie, beleid en beheer, ondernemerschap, leiderschap en operationeel beheer)
* Management van professionals

* Samenwerking vanuit bedrijfskundig perspectief
* Paradigma's en wetenschapsfilosofie

* Leiderschap in medisch-bedrijfskundige omgevingen
* Innovatie vanuit bedrijfskundig perspectief
* Doorbraakdenken

* Managersparadigma, het eigen paradigma en samenwerkingsperspectief
* Casuïstiek

* Eigen rol in samenwerking en innovatie

Duur: 3 dagen
Kosten: KNMG leden ontvangen 10% korting en betalen ¤ 2241 i.p.v. ¤ 2490 Data, tijdstip en locatie: 26, 27 november en 9 decmeber 2009, Conferentiecentrum Zonheuvel te Doorn Groepsgrootte: Tussen de 8-12 deelnemers
Docenten: Het loopbaanbureau werkt voor het verzorgen van deze Masterclass samen met Adviesgroep Intermedic (www.intermedic.nl). De docenten zijn Drs. M.M.A. de Valk, bedrijfsarts en Drs. B. van der Gronden, bedrijfskundige met een medische achtergrond. Accreditatie: Geaccrediteerd door het Accreditatie Bureau Medisch Specialisten (ABMS): 21 punten.