Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

10e Week van de Toegankelijkheid in teken van Kunst en Cultuur

Van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 oktober vindt de 10e Week van de Toegankelijkheid plaats. Het thema luidt: Kunst & Cultuur, grenzeloos creatief! Heeft u een activiteit? Of bent u op zoek naar inspiratie? Kijk dan op www.weekvandetoegankelijkheid.nl.

Organisatoren vinden er een handreiking met tal van tips voor (creatieve) activiteiten. Geïnteresseerden vinden er alle landelijke activiteiten. Ook de lokale activiteiten krijgen hier een plek.

Op zoek naar

Eén van de mogelijke activiteiten in het kader van de Week is het onderzoeken hoe toegankelijk bibliotheken, bioscopen, musea, muziekscholen en andere culturele instellingen zijn voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke aandoening. Op tal van plaatsen in het land zullen (lokale) belangenbehartigers gaan 'schouwen' hoe het er voor staat.

Daarnaast organiseren lokale platforms creatieve activiteiten in stad, buurt of dorp om de aandacht op toegankelijkheid voor iedereen te vestigen.

Tijdens de Week van de Toegankelijkheid vragen mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking lokaal en landelijk aandacht voor (on)mogelijkheden om vanzelfsprekend deel te kunnen uitmaken van de samenleving. (On)toegankelijkheid zit niet alleen in gebouwen, dienstverlening en informatie, maar ook in mensen als zij niet verder kijken dan de beperking.

De Week is het initiatief van de CG-Raad, Programma VCP, Platform VG, Viziris en Stichting Zet en wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.

(Geplaatst: 16 juli 2009)