Algemene omroepvereniging AVRO

2012, Het jaar Nul

De vondst van een oude codex, een mysterieuze ontvoering, een onheilspellende datum en een bijzondere kalender zullen het leven van vier jongeren compleet veranderen...

De AVRO komt vanaf 10 oktober op Z@pp met een nieuwe twaalfdelige jeugdserie, '2012 Het jaar Nul'. Vier tieners spelen de hoofdrol. Hun leven verandert volledig als de opa van de jongens Hidde (Yannick van de Velde) en Twan (Bram Suyker) in Mexico een Maya Codex vindt waarin voorspellingen staan over de veranderingen op aarde vanaf 2012. Als opa wordt ontvoerd begint voor de jongens een spannend avontuur.

De serie is op locatie opgenomen in Nederland o.a. in het Museum Volkenkunde en in Mexico. '2012 Het jaar Nul' wordt geproduceerd door Johan Nijenhuis en Alain de Levita (NL Film & TV).

Graag nodigen wij u uit om samen met de hoofdrolspelers, de AVRO en de producent naar de eerste aflevering van '2012, het jaar Nul' te kijken. Er zal voldoende gelegenheid zijn om foto's te nemen en interviews af te nemen. Daarnaast bent u ook van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling Maya 2012. Ontdek zelf de mysteries van een eeuwenoud volk. In het Museum Volkenkunde in Leiden is een deel van de serie opgenomen.

Persviewing '2012, het jaar Nul'
7 oktober 2009
16.00 uur - 18.45 uur
Museum Volkenkunde Leiden
Route www.volkenkunde.nl

RSVP: voor 5 oktober per mail naar christine.braun@avro.nl Meer informatie: Christine Braun 035-671 7336