Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Avalanche

Eerste nationale tournee van Noord Nederlandse Dans

Op 10 oktober 2009 gaat in de Stadsschouwburg Groningen de voorstelling Avalanche van Noord Nederlandse Dans in première. Dit is het eerste nationale programma van het gezelschap sinds Stephen Shropshire per 1 januari 2009 is gestart als artistiek leider van Noord Nederlandse Dans.

Tijdens de première van Avalanche is voor het eerst ook de foto-expositie te zien die fotograaf Daan Brand van het gezelschap maakte. De tentoonstelling brengt op een eigenwijze manier de relatie tussen Noord Nederlandse Dans en zijn thuishaven Groningen in beeld. Na de Stadsschouwburg Groningen zal de expositie ook te zien zijn in andere theaters in Noord Nederland.

De voorstelling Avalanche toont werk van artistiek leider Stephen Shropshire en de Israëlische Emanuel Gat. Shropshire bijt het spits af met Push, een nieuw duet op live muziek van de legendarische componist Philip Glass. De tweede choreografie Through the Center is van de hand van de choreograaf Emanuel Gat. Tot slot is de nieuwe choreografie Shadow Boxer van Shropshire te zien, waarin de dansers hun fysieke kracht meten aan de postminimalistische muziek van Marc Mellits.

Op onze nieuwe website, www.noordnederlandsedans.nl, is onder het submenu 'nieuws-publiciteit' informatie te vinden over het tourschema en de voorstelling Avalanche. Ook kunnen hier rechtenvrij foto's worden gedownload, mits de betreffende fotograaf in de credits wordt vermeld. Scenefoto's zijn vanaf 10 oktober op de website beschikbaar.