Gemeente Apeldoorn

29-09-2009

Optreden van Dré Hazes

Gelders grootste Kulturhus geopend door gedeputeerde

Het multifunctionele deel van dok Zuid, het grootste Kulturhus van Gelderland, wordt zaterdag 10 oktober om 16.00 uur geopend. Gedeputeerde Hans Esmeijer van de provincie Gelderland, Krista Walter directeur van wooncorporatie De Goede Woning en de wethouders Jolanda Reitsma en Hans Wegman van de gemeente Apeldoorn nemen de openingshandeling voor hun rekening. Aansluitend is aan Dré Hazes de eer om het eerste muzikale optreden in dok Zuid te verzorgen.

In dit multifunctionele centrum in Apeldoorn-Zuid zijn onder andere een wijkcentrum, CODA, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), kinderopvang, wijkraad, drie basisscholen, servicepunt voor zorg en welzijn en horeca te vinden. Daar boven bevinden zich 29 appartementen van De Goede Woning. Dok Zuid is een Kulturhus. Dat betekent dat er door intensieve samenwerking een totaalaanbod is aan activiteiten voor verschillende doelgroepen in de wijk.

Het gebouw aan de 1e Wormenseweg 460 in Apeldoorn biedt allerhande handige mogelijkheden en is voorzien van de nieuwste digitale snufjes. De centrale hal is voorzien van gratis draadloos internet. De bibliotheek is uitgerust met zelfservice-automaten en de drie scholen hebben digitale schoolborden zodat er op een moderne manier lesgegeven kan worden. De hal van het gebouw leent zich uitstekend voor exposities en tentoonstellingen. Ook zijn er diverse vergader- oefenruimtes beschikbaar voor verenigingen en stichtingen uit de buurt.

Open Huis
Tijdens het open huis op zaterdag 10 oktober van 13.00 tot 17.00 uur kan iedereen kennis maken met de vele verschillende activiteiten die komend jaar in dok Zuid plaatsvinden. Bovendien vinden er verschillende optredens en demonstraties plaats van talent uit Apeldoorn-Zuid en omgeving. Ook is er een speurtocht door het gebouw.

Zuid Vooruit
Dok Zuid wordt gerealiseerd als onderdeel van het programma Zuid Vooruit. Hierin werken woningcorporaties, welzijnswerk en gemeente samen om ervoor te zorgen dat Zuid ook in de toekomst een fijne wijk blijft om te wonen, werken en leven.

Stadsdichter
De Apeldoornse Stadsdichter Willem Bierman heeft ter gelegenheid van de officiële opening een speciaal gedicht voor dok Zuid gemaakt. De stadsdichter zal het gedicht op 10 oktober persoonlijk voordragen. Daarna is het gedicht gratis verkrijgbaar als speciale ansichtkaart.

150 activiteiten
In het programmaboek 2009-2010 staan ruim 150 activiteiten die de komende maanden in dok Zuid plaatsvinden. Het programmaboek is gratis af te halen in dok Zuid of te bekijken op www.dokzuid.nl

Noot voor de redactie /