Gemeente Alkmaar

Persbericht gemeente Alkmaar

Alkmaar, 1 oktober 2009

Kunstijsbaan De Meent opent de deuren voor het nieuwe schaatsseizoen

Op zaterdag 10 oktober opent kunstijsbaan De Meent de deuren weer voor schaatsliefhebbers uit Alkmaar en omstreken. Zowel op de 400 meterbaan als in de ijshal kan weer naar hartenlust worden geschaatst. Op de openingsdag is er naast gratis toegang en gratis schaatsles door schaatsschool In Balans een demonstratie kunstrijden in de ijshal (om 14.00 uur). Er kan wegens het aangepaste schema geschaatst worden van 12.30 uur tot 16.00 uur. Later op de avond staat de eerste landelijke marathon op het programma.

Evenementen

Ook dit seizoen staan er weer enkele bijzondere evenementen gepland. Zoals de KNSB dag van het ijs op 24 oktober, de Droomtijdmarathon op 25 oktober, de schaatsruilbeurs op 7 november, de Open Marathon op 18 november en het Provincie Noord Holland weekend van 20 tot en met 22 november.

Schoolschaatsen
Ook scholen kunnen weer volop gebruik maken van de ijsbaan. Voor leerlingen van de groepen 6 en 7 zijn er zelfs gratis leenschaatsen beschikbaar als de school zich intekent voor een vierweekse schaatscursus.

Ruimte voor iedereen

De Meent biedt voldoende ruimte voor zowel getrainde als recreatieve schaatsers. Op de ijsbaan en in de ijshal is er voldoende ruimte om sportief en/of ontspannend bezig te zijn. Tevens is er voor de bezoekers die met de fiets of auto komen voldoende gratis parkeerruimte beschikbaar.

Aanbod

De kunstijsbaan is onderdeel van sportcomplex De Meent en biedt naast schaatsmogelijkheden op de halfoverdekte 400 meterbaan en de aparte ijshal van 30 bij 60 meter nog vele andere opties. Zoals een ruime sporthal met parketvloer, diverse horecavoorzieningen, een schaats- en skeelerschool en een schaatssportwinkel.

Voor meer (actuele) informatie kunt u de website van ijsbaan De Meent raadplegen:

www.ijsbaandemeent.nl