Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

10 oktober 2009

Op 10 oktober 2009 vindt voor de vijfde maal de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg (IDPZ) plaats. De IDPZ is er om mensen te laten weten dat palliatieve zorg bestaat. Op deze dag worden veel lokale en regionale activiteiten georganiseerd om aandacht te geven aan palliatieve zorg en de keuzes die er zijn in de laatste levensfase.

Het thema is dit jaar: Discovering your voice. De activiteiten variëren van een informatiemarkt, een open huis in een hospice en een symposium tot bijvoorbeeld een filmcyclus. Dit jaar wordt de tweede editie van de krant Palliatieve zorg, doodgewoon uitgegeven. In deze krant laten mensen vanuit verschillende achtergronden hun stem horen. Zij vertellen over hun ervaringen met palliatieve zorg, de wensen die zij hebben en de mogelijkheden die zij zien.

De IDPZ is een initiatief van het Netwerk Palliatieve zorg voor Terminale patiënten Nederland (NPTN) in samenwerking met KWF Kankerbestrijding, Stichting Agora, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nederland (VPTZ) en de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC).