Ingezonden persbericht


Plantenbakken en muurmanden moeten 'kale steeg' vrolijker aanzien geven

Buurtbewoners fleuren samen Poldermolen in Edam op!

Het buurtcomité Molenbuurt maakt, samen met Wooncompagnie en de gemeente Edam-Volendam, de Poldermolen in Edam nóg gezelliger. Op zaterdag 10 oktober worden in de steeg plantenbakken geplaatst en muurmanden opgehangen en door de buurtbewoners rijkelijk gevuld. Aansluitend wordt gezamenlijk een lunch bereid en genuttigd. Het opfleuren van de Poldermolen is de eerste actie van het buurtcomité, dat is opgericht naar aanleiding van eerdere leefbaarheidsonderzoeken.

Het doel van buurtcomité Molenbuurt is de wijk leefbaarder maken, onder meer door activiteiten te organiseren. Bovendien is er twee maal per jaar gelegenheid voor een overleg met de gemeente en Wooncompagnie, waarbij de leden van het comité kunnen aangeven wat er speelt in de wijk en welke zaken moeten worden aangepakt. Onlangs werd door Wooncompanie een buurtwandeling gehouden, met als doel knelpunten in de wijk op te sporen. Het bewonerscomité heeft ook meegelopen. Naar aanleiding van deze wandeling kwam het comité tot het initiatief de brede en vrij kale steeg tussen de Poldermolen en de achterzijde van de woningen aan de Torenmolen op te vrolijken.

Samen plantenbakken en manden vullen
Er zullen vier robuuste plantenbakken worden geplaatst en drie muurmanden worden opgehangen, die door de bewoners worden gevuld met uiteenlopende planten. Het benodigde materiaal wordt geleverd door tuincentrum 't Lokkemientje in Edam en de kosten worden vergoed door Wooncompagnie. Het onderhoud van de plantenbakken en manden verzorgt het comité samen met de buurtbewoners.

Op zaterdagochtend 10 oktober verzamelen het comité, de buurtbewoners en vertegenwoordigers van Wooncompagnie en de gemeente Edam-Volendam zich in de steeg. Na het nuttigen van een kop koffie of thee worden de plantenbakken en muurmanden gevuld. Enkele bewoners doen ondertussen boodschappen en bereiden vervolgens een lunch, die door de buurtbewoners wordt genuttigd.

Fleurige actie heeft tweeledig doel
'Het doel van de actie is tweeledig,' vertelt woonconsulente Sandra de Wit van Wooncompagnie. 'De buurtbewoners maken samen de buurt gezelliger en leren elkaar meteen beter kennen. Dat is ook het doel van de eerder uitgevoerde leefbaarheidsonderzoeken. Leefbaarheid heeft niet alleen te maken met de uitstraling van de wijk, maar ook met de manier waarop buurtbewoners met elkaar omgaan.'

Noot voor redacties (

Ingezonden persbericht