TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-10-2009

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 10 oktober
Radio 2 - 16.00 uur

'GOLDEN OLDIES' THE NITS TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 10 oktober ontvangt Daniël Dekker in TROS MUZIEKCAFÉ:

The Nits. Deze '35-jarige' Nederlandse popgroep brengt op 16 oktober een nieuw album uit. De opvolger van de succesvolle cd 'Doing The Dishes' uit 2008 gaat 'Strawberry Wood' heten. Ter promotie gaat de band op tournee door Nederland en staan er in november shows gepland in onder andere Zwitserland, Rusland en Finland.

Dennis Kolen wordt door velen omschreven als een van de beste Nederlandse singer/songwriters. De afgelopen vijf jaar bracht hij ieder jaar een nieuwe plaat op de markt. Hij wordt vooral beïnvloed door James Taylor, Jim Croce, Paul Simon, Neil Young en The Eagles. Met zijn nieuwe theatertour 'Dutch Boy', naar het gelijknamige album, gaat hij de Nederlandse theaters langs.

Jenny Lane. Van haar vijfde tot haar veertiende zat Jenny bij het Nederlands Kinder Theater en zong later in verschillende bands, onder andere bij Anouk. Na het winnen van Talent Night 2007 ging Jenny naar New York om in het Apollo Theatre deel te nemen aan een Amerikaanse talentenjacht en won. Nu is haar debuutalbum genaamd 'Monsters' uit. Een muzikale mix van pop en soul.

Jon Allen. Deze singer-songwriter uit London stond in het voorprogramma van KT Tunstall, Mark Knopfler en Emmylou Harris. Op zijn zestiende schreef hij zijn eerste nummer geïnspireerd door The Beatles. Zijn liedjes worden vaak ondersteund door akoestische gitaar en mondharmonica. Zijn debuutalbum heet 'Dead Man's Suit'.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl