TROS


Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-10-2009

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 10 oktober
Radio 1 - 11.04 uur

SENATOREN EGBERT SCHUURMAN EN TINY KOX EN ROTTERDAMSE WETHOUDER DOMINIC SCHRIJER TE GAST IN TROS KAMERBREED

De senatoren Egbert Schuurman (CU), Tiny Kox (SP) en de Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer (PvdA) zijn te gast in TROS KAMERBREED op zaterdag 10 oktober.

Ze blikken terug op de afgelopen politieke week waarin het onrustig was binnen de PvdA, er veel kritiek was vanuit de Tweede Kamer op het koningshuis en de premier sprak over 'verrotting van het politieke proces'.

PvdA-Kamerlid Samsom vindt dat zijn partij in 'een deplorabele staat' verkeert en dat er iets ingrijpends moet gebeuren om weer bij de kiezers in de gunst te komen. Wát er moet gebeuren liet hij in het midden, maar direct na het uitlekken van de kritische opmerkingen van Samsom werd de positie van fractievoorzitter Hamer ter discussie gesteld. Daarmee was de onrust een feit. Met nog slechts enkele maanden te gaan tot de gemeenteraadsverkiezingen is de vraag hoeveel last lokale bestuurders hebben van de verdeeldheid in Den Haag. Wethouder Schrijer (Werk en Sociale Zaken) reageert. Hij wil graag de lijsttrekker voor de PvdA in Rotterdam worden.

Hoe kijken Egbert Schuurman, het langst zittende Eerste Kamerlid (sinds 1983), en zijn collega Tiny Kox naar de politieke discussies in de Tweede Kamer?

De coalitiepartijen lijken het steeds vaker oneens te zijn, bijvoorbeeld over de missie naar Uruzgan, en de debatten worden op steeds fellere toon gevoerd.

Premier Balkenende had het deze week in het debat over het koninklijk huis zelfs over 'verrotting van het politieke proces'. Daarnaast een vooruitblik op de algemene politieke beschouwingen in de Eerste Kamer, die dinsdag plaatsvinden. Wat zijn de speerpunten van de ChristenUnie en de SP?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl