Eerste voorronden voor NK Salsa van start zaterdag 10 oktober


De eerste officiele salsa competitie onder auspicien van de Salsa United, de salsa bond Nederland

EINDHOVEN, 20091002 -- Salsa United gaat voor het eerst in de historie van de salsa een professionele wedstrijd competitie opzetten. Deze wedstrijden zullen een verloop hebben van 5 voorrondes met de climax de officiële Nederlandse kampioenschappen. Dit zal gebeuren door en onder auspiciën van de Nederlandse salsabond Salsa United.

Het belangrijkste uitgangspunt is te allen tijde het plezier in het dansen, de creativiteit van het moment en beheersing van beweging en muziek.

De wedstrijden moeten voor zo veel mogelijk dansers toegankelijk zijn. De bedoeling is dan om een zo breed mogelijk draagvlak te creëren voor salsa wedstrijd dansen in Nederland. Er kan al meegedaan worden met minder dan 1 jaar salsa ervaring in de Rookie klasse.
Deelnemers kunnen zich kwalificeren voor de NK door aan meerdere regionale wedstrijden mee te doen.

Voor de wedstrijden wordt Nederland verdeeld in 5 regio's:

* Noord
* Midden
* Zuid
* Oost
* West

In elke regio wordt 1 wedstrijd georganiseerd met aansluitend een feest.
Dansscholen die bij Salsa United zijn aangesloten krijgen bij toerbeurt de mogelijkheid de regiowedstrijden te organiseren.
Zij moeten hiervoor wel aan de vooraf gestelde minimale eisen voldoen die de bond stelt aan de organisator en locatie.

Een regiowedstrijd wordt gejureerd door 3 juryleden, de NK zal 7 juryleden tellen.
De juryleden zullen met de grootst mogelijke zorg worden gekozen en vooraf getraind door Salsa United, en de NADB. Zij zullen regelmatig worden bijgeschoold, getraind en geëvalueerd.

10 oktober wordt gestart met een pilot, waarvan de uitslag van de wedstrijd voor de volle 100% zal meetellen voor kwalificatie voor de NK. Salsa United kan deze eerste keer dan kijken of alles perfect loopt of waar kleine aanpassingen nodig zullen zijn.

De locatie voor de pilot op 10 oktober is Cultura in Eindhoven.
Adres: Pietersbergweg 33 in Eindhoven
De zaal wordt door Pura Salsa aan Salsa United afgestaan voor de hele dag en de wedstrijd. Het feest dat volgt op de wedstrijd (waarvoor ook los kaarten voor kunnen worden gekocht) wordt door Pura Salsa georganiseerd.





Jay Kersten