iBasis ontvangt brieven van grote aandeelhouders met kennisgeving dat zij het herziene bod van KPN verwerpen

BURLINGTON, Mass.--(BUSINESS WIRE)-- 20091010 --

iBasis, Inc. (NASDAQ: IBAS) heeft vandaag bekendgemaakt dat de raad van bestuur brieven heeft ontvangen van twee van de grootste aandeelhouders van minderheidsaandelen, waarin zij laten weten dat zij van plan zijn om het ongevraagde bod van Royal KPN N.V. (AMS: KPN en OTC: KKPNY.PK) (KPN) op alle uitstaande gewone aandelen van iBasis niet in handen van KPN voor $ 2,25 per aandeel in cash te verwerpen. Beide aandeelhouders – de beheerder van de trust van de kinderen Singer (“Singer”) en Millennium Management LLC, de algemene vennoot van Millennium Partners, L.P.(“Millennium”), – bezitten respectievelijk ongeveer 4,2% en 3,6% van de gewone aandelen van iBasis, of een totaalcijfer van ongeveer 17,9% van de gewone aandelen van IBasis, niet in handen van KPN. Andere grote aandeelhouders hebben iBasis ook laten weten het herziene bod van KPN niet te accepteren.

“Wij stellen prijs op de feedback die wij van onze aandeelhouders hebben ontvangen,” aldus W. Frank King, voorzitter van de bijzondere commissie van de raad van bestuur van iBasis’. “Bij het evalueren van KPN’s herziene bod, zijn onze raad van bestuur en de bijzondere commissie gebonden tot het nemen van de nodige maatregelen om een maximale waarde voor alle aandeelhouders van iBasis te verkrijgen.”

Het bedrijf merkte op dat de brief van Singer o.a. antwoord geeft op een misleidend bericht in het gewijzigde bod van KPN dat op 5 oktober 2009 bij de Securities and Exhange Commission is ingediend. Bij deze indiening van KPN wordt vermeld dat de vergadering die op 2 oktober plaats vond tussen Morgan Stanley, in vertegenwoordiging van KPN, en Singer en vertegenwoordigers van andere aandeelhouders van iBasis, gehouden werd "als respons op verzoeken van vertegenwoordigers van Singer" en andere aandeelhouders. Singer verklaart echter dat de vergadering met Singer in werkelijkheid plaats vond op verzoek van Morgan Stanley. Volgens Singer werd aan de vertegenwoordigers van de aandeelhouders op de vergadering meegedeeld dat KPN haar bod zou verhogen tot $2,25 per aandeel, indien de vertegenwoordigers ermee zouden instemmen het bod te steunen en de bijzondere commmissie van de raad van bestuur aan te moedigen alle aangespannen rechtsprocedures tegen KPN te laten vallen. De vertegenwoordigers van Singer hebben KPN's vertegenwoordigers er op gewezen dat Singer niet van plan was haar aandelen aan te bieden voor het herziene bod van $2,25 per aandeel.

Jefferies & Company, Inc. is de onafhankelijke financiële adviseur en Gibson, Dunn & Crutcher LLP is het advocatenkantoor dat dienst doet als onafhankelijke juridische raadgever voor de bijzondere commissie.

Over iBasis

iBasis (NASDAQ: IBAS) is opgericht in 1996 en is een toonaangevende wholesaler voor internationale telefoongesprekken en een retailer van vooruitbetaalde telefoondiensten en uitgebreide service voor mobiele-telefoonbedrijven. Tot de klanten van iBasis behoren KPN, KPN Mobile, E-Plus, BASE, TDC en veel andere grote telecommunicatiebedrijven, zoals Verizon, Vodafone, China Mobile, China Unicom, IDT, Qwest, Skype, Telecom Italia en Telefonica. Het bedrijf verwerkte in 2008 circa 24 miljard minuten aan internationaal spraakverkeer. Het wereldwijde hoofdkantoor in Burlington, Massachusetts, VS, is te bereiken via telefoonnummer +1 781-505-7500 of op internet op www.ibasis.com.

iBasis is een gedeponeerd handelsmerk van iBasis, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Media:
iBasis, Inc.
Chris Ward, 781-505-7557
of
Beleggers:
iBasis, Inc.
Richard Tennant, 781-505-7409
ir@ibasis.net
of
Joele Frank, Wilkinson Brimmer Katcher

Matthew Sherman / Jeremy Jacobs / Ariel LeBoff, 212-355-4449

Ticker_symbol NASDAQ:IBAS