Ingezonden persbericht


Lionsclub Kollum Lits en Lauwers

PERSBERICHT

Buitenpost, 5 oktober 2009

Lions verkopen suikermaïs en popcorn tijdens Oogstdag
Verkoop voor goed doel in De Kruidhof op zaterdag 10 oktober in Buitenpost

De Lionsclub Kollum, Lits en Lauwers verwacht een recordverkoop van maïs en popcorn tijdens de Oogstdag in De Kruidhof in Buitenpost.
Voor de Oogstdag op zaterdag 10 oktober wordt een dubbele hoeveelheid suikermaïs geoogst om de verwachte vraag aan te kunnen. De oogstdag wordt jaarlijks bezocht door duizenden bezoekers. Het is de derde achtereenvolgende week dat de Lionsclub maïs verkoopt, die gretig aftrek vinden bij jong en oud. De suikermaïs kan zaterdag ook direct 'op Amerikaanse wijze' gegeten worden met boter en zout. Ook is een Argentijns maïsgerecht "Locro" verkrijgbaar; het lievelingsgerecht van prinses Maxima. Kopers ontvangen bij aankoop van de suikermaïs het recept voor een heerlijke zoete en tegelijk hartige en gekruide maïsschotel. Voor de kinderen wordt overheerlijke popcorn gepoft.

De kraam van de Lionsclub staat bij de schuur waar de kinderen een lampion uit pompoenen kunnen snijden, dicht bij de entree naar de tuinen. Om 10 uur start de verkoop tot 16.00 uur. Het restant van de oogst van 40.000 suikermaïskolven wordt ter beschikking gesteld van verschillende voedselbanken in de regio. Met de organisatie van acties en evenementen haalt de Lionsclub geld op voor goede doelen in de regio en in binnen- en buitenland

De voorzitter van de Lionsclub, Oege Hiddema, opent diezelfde dag, samen met wethouder Willem van der Wal, om 10 uur de nieuwe kinderspeeltuin en het dierenlandje van De Kruidhof, waaraan de Lionsclub een bijdrage gaf van ¤ 1250,-.