Ingezonden persbericht

Persbericht Uitgeverij Willehalm Instituut

Willehalm Stichting aanwezig op
de "Idealendag" 10 oktober met 7 projecten

Amsterdam, 9 oktober 2009 - Op de door Trouw, Impulsis en Greenwish georganiseerde en door drie ministeries van de Overheid, een Bank e.a. gesteunde zog. Idealendag op 10 oktober as. in de Passenger Terminal op de Piet Heinkade in de Amsterdams Haven heeft de Stichting Willehalm zich met 7 projecten bij de rond 800 deelnemers geschaard, die alle onder ogen van zo'n 50 experts en organisaties hopen iets voor de welvaart van het Nederlandse volk dan wel voor de hele mensheid op aarde menen te kunnen beteken. Iedere kandidaat voor deze positie werd uitgenodigd bij een aantal categories om zijn of haar project/organisatie en een concrete vraag aan de aanwezige experts binnen tweemaal 100 toegestane woorden op de bijbehoren Trouw website te stellen. De 7 projecten en vragen van de Stichting Willehalm luiden in chronologische volgorde van aanmelding als volgt:

1. De Nieuwe Stelling van Amsterdam - een sociaalorganisch beschavingsproject
"De Nieuwe Stelling van Amsterdam" is een initiatief van de Amsterdamse Stichting Uitgeverij Willehalm Instituut voor anthroposofie als graalonderzoek, koninklijke kunst en sociale organica. Onder die projectnaam heb ik als oprichter van die stichting aan de hand van de "vier basiselementen van de sociale dynamiek" uit het boek van de Amsterdamse hoogleraar Prof. Dr. Dieter Brüll "De sociale impuls van de antroposofie" recentelijk vier boeken gepresenteerd, te weten: "De Gouden Tip", "Willem van Oranje, Parzival en de Graal", "De rechtvaardige prijs - Wereldeconomie als sociale organica" en "Geldordening als bewustzijnskwestie - Een nieuw financieel stelsel vereist een nieuw beschavingsprincipe."

Vraag: De Stelling van Amsterdam bestaat, zoals bekend, uit een inmiddels achterhaald stelsel van in de 19de en 20ste eeuw gebouwde forten en waterverdedigingswerken met het doel destijds de Amsterdammers tegen ongewenste indringers te beschermen. Hoe zou nu in dit tijdperk van globalisering "Een Nieuwe Stelling" er uit moeten zien om niet alleen Amsterdam, maar de hele mensheid op aarde, als het ware, tegen zichzelf te beschermen, en welke rol speelt daarbij het onderkennen en uitvoeren van de vier genoemde sociaaldynamische grondbeginselen, te weten: 1. De sociologische grondwet; 2. De sociale hoofdwet; 3. Het sociale oerfenomeen en 4. De sociale organica?

2. Het Nieuwe Koningschap - bijdrage aan de modernisering van de monarchie
Dit denkproject wil een bijdrage leveren aan de discussie over de modernisering van de monarchie. Het Koninkrijk der Nederlanden kan worden gezien als een deel van het sociale organisme dat als zodanig de hele aarde en mensheid omvat. Het sociale organisme wordt opgebouwd door de drie productiefactoren natuur, arbeid en kapitaal (gerealiseerde geest). Door arbeid toegepast op natuur en geest aangewend op arbeid ontstaan twee tegenstrijdige economische waarden die door in het leven te roepen associaties voortdurend geharmoniseerd dienen te worden opdat rechtvaardige prijzen ontstaan. Dit te helpen realiseren door een koninklijke kunst is de taak van het nieuwe koningschap.

Vraag: Binnen niet al te geruime tijd gedenkt Koningin Beatrix af te treden en de scepter over te dragen aan haar eerste zoon, Kroonprins Willem-Alexander die, naar verluidt, gezegd heeft dat het koningschap met zijn tijd mee dient gaan. Kan de bovengenoemde projectomschrijving, die iets verder uitgewerkt is op de blog "Het nieuwe koningschap" en indirect op "De Nieuwe Stelling van Amsterdam" op de Schrijf!-site van Trouw, inderdaad als eigentijds worden gekarakteriseerd en zo ja, zou onze Kroonprins met Kroonprinses Máxima Zorreguieta aan zijn zijde in staat zijn een zodanig vernieuwd koningschap te aanvaarden? Zo niet, wat dan?

3. Het Munsalvaesche-project - zoektocht naar de ondergrondse graaltempel

Volgens het uitgebreid graalonderzoek van anthroposoof Werner Greub in zijn boek "Willem van Oranje, Parzival en de Graal - Wolfram von Eschenbach als historicus" (Uitgeverij Willehalm, Amsterdam 2009) stond in de 9de eeuw op een Romeinse groeve op de Hornikopf berg, een voetloper van het Juragebergte in de Arlesheimer Ermitage bij Bazel, Zwitserland, ooit Parzivals graalpaleis Munsalvaesche met een ondergrondse tempel. Andere graalwetenschappers bestrijden dit. Het Munsalvaesche-project beoogt dit vraagstuk definitief op te lossen door archeologisch bodemonderzoek. Een inleiding op dit project is op 28 september jl. op de Trouw Schrijf!-Blog geplaatst en naar de bodemonderzoeksfirma TAUW gestuurd.

Vraag: Bevindt zich op de Hornikopf nu wel of niet een ondergrondse graaltempel uit de 9de eeuw? En zo ja, wat heeft dat voor betekenis voor de geestesgeschiedenis van Europa en het christendom? Maar is er eigenlijk wel voldoende belangstelling voor het oplossen van dit vraagstuk, opdat daartoe de nodige middelen gevonden kunnen worden en de juiste stappen kunnen worden gezet? En zullen de aanwezige experts e.a. op de "Idealendag" van 10 oktober a.s. deze vragen eigenlijk wel aan kunnen? Of zal men deze vraagstelling als veel te abstract van de hand wijzen?

4. Stichting Uitgeverij Willehalm Instituut - graalonderzoek en sociale organica
Dit project ontleent zijn naam aan de middeleeuwse stichter van het oorspronkelijke Oranjehuis: een paladijn van Karel de Grote, beschermheer van het Keltische christendom en beschermheilige van de ridders, die volgens het onlangs door de Stichting uitgegeven boek "Willem van Oranje, Parzival en de Graal - Wolfram von Eschenbach als historicus" van Werner Greub de bron voor het graalverhaal van Parzival is geweest. De in 2005 in Amsterdam opgerichte Willehalm Stichting is thuisbasis waar de hier al genoemde en andere (media) initiatieven uit voortvloeien, zoals "De Deugden" op www.willehalm.nl, "Een nieuwe economische orde - de sociale organica" en "Huize Willehalm & Riddermuseum".

Vraag: Net zoals de eerste drie op de Trouw-Idealendag aangemelde Willehalmprojecten, te weten ""De Nieuwe Stelling van Amsterdam", "Het Nieuwe Koningschap - bijdrage aan de modernisering van de monarchie" en "Het Munsalvesche-Project - zoektocht naar de ondergrondse graaltempel", is de vraag wie zich op de een of andere manier met het een of andere project kan verbinden, zich wil inzetten en vooral welke kapitaalkrachtige persoon of instelling bereid is om te helpen dit internationaal "Willehalm Imperium" verder van de grond te krijgen. Een mogelijkheid is de koop en inrichting van bv. Schloss Malberg als Huize Willehalm en Riddermuseum in het Duitse Eifelgebied.

5. "De Gouden Tip" en Het scheppen van een nieuwe bovenwereld
"De Gouden Tip - de verstrengeling van de onder- en bovenwereld en de moord op G. J. Heijn" van Slobodan R. Mitric, beter bekend als Karate Bob, is een boekproject van de hier reeds aangemelde Uitgeverij Willehalm. Deze in oktober 2008 verschenen autobiografische liefdes- en misdaadroman is een vertaling uit het Servisch en zal binnenkort in een Engelse versie verschijnen. Afgezien van een korte bespreking in het Haarlems Dagblad op 28 juli 2009 is deze gouden tip door de Vaderlandse pers, inclusief Trouw, ondanks talloze PR acties, doodgezwegen. Laatste van de 11 bijlagen luidt: "Het scheppen van een bovenwereld".

Vraag: Wie helpt er mee in het belang van de waarheidsvinding en de recente Nederlandse geschiedschrijving om de in "De Gouden Tip" onthulde werkelijke toedracht van de moord op G. J. Heijn aan het Nederlandse volk bekend te maken, zodat het eindelijk zelf een oordeel kan vellen of de broer van Albert Heijn slechts een "vervanger" is geweest voor het oorspronkelijk bedoelde slachtoffer: kroonprins Willem Alexander. Zo ja, kan de in barre armoede, verslechterende gezondheid en voortdurende rechtsonzekerheid verkerende schrijver eindelijk de erkenning krijgen die hem toekomt voor het verijdelen van deze poging tot moord op onze beoogde troonopvolger?

6. "De deugden" - Op naar een complete uitgave

"De Deugden zijn even mild als ze streng zijn. Ze oefenen geen dwang uit, maar geven ons de kracht onszelf de strengste eisen te stellen. De onverbiddelijkheid van het oordeel dat wij met hun ondersteuning over onszelf vellen, is hun grootste gave. Want daaraan hebben wij onze vrijheid te danken." Deze tekst stamt uit het slotwoord van wijlen Herbert Witzenmann van de hopelijk binnenkort verschijnende, geheel complete vertaling van diens boek "De deugden - 12 meditaties op de maanden van het jaar", gebaseerd op aanwijzingen van Rudolf Steiner en dat in een kortere versie al een tiental jaren verkrijgbaar is.

Vraag: Wie voelt zich hierdoor aangesproken om dit boekproject te helpen verwezenlijken door o.m. het schenken van de nodige financiële middelen en daardoor een "verlossend en ontwapend wapen" tegen de misdaad en verslaving beschikbaar te stellen?

7. Nieuwe sociaaleconomische orde: de sociale organica

Dit project is gebaseerd op o.m. drie publicaties, waarvan de eerste onder de titel "De rechtvaardige prijs - wereldeconomie als sociale organica" en "Geldordening als bewustzijnskwestie - een nieuw financieel stelsel vereist een nieuw beschavingsprincipe" twee reeds verschenen zijn en waarvan de derde "Sociale organica - Ideeën voor een nieuwe economische orde" van antroposoof/filosoof en industrieel Herbert Witzenmann nog vertaald en uitgegeven moet worden. Drie aanvullende, reeds vertaalde verhandelingen in de reeks "Sociaalesthetische Studies - studiemateriaal ter spiritualisering van het beschavingsprincipe", waaronder "Creatie en administratie" en "Over het vrije Hogeschoolwezen" van dezelfde schrijver zijn tevens in voorbereiding.

Wie voelt zich geroepen zich deze vernieuwende ideeën te onderzoeken, eventueel eigen te maken en uit te dragen?

Alle hier genoemde boeken zijn te koop op www.BoekenRoute.nl. Ook op YouTube en elders op het net staan vele wetenswaardigheden, filmpjes etc. met betrekking tot de projecten en mensen, zoals Slobodan Mitric (Karate Bob) die in deze brochure aan de orde gekomen zijn.(RJK)



Ingezonden persbericht