Gemeente Roermond

Koninklijke onderscheiding voor de heer Cor Dorssers

Zaterdagavond 10 oktober 2009 is de heer Cor Dorssers benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking hiervan vond plaats tijdens het Cor Dorssers-Concert. Aangezien dit concert in Tegelen plaats vond, verrichtte burgemeester Bruls van Venlo na onderling overleg met burgemeester van Beers de uitreiking.

De heer Cor Dorssers, woonachtig in Swalmen, is 25 jaar dirigent van de Mal-Maaszengers uit Belfeld. Onder zijn leiding heeft het koor zich ontwikkeld tot een koor dat zich qua uitstraling en discipline kan meten met de top van Limburg.

Naast zijn werkzaamheden als dirigent was de heer Dorssers de initiator van meerdaagse concertreizen naar het buitenland waar ook met succes deel werd genomen aan internationale concoursen. De behaalde successen zijn mede te danken aan de extra inzet van de heer Dorssers, bijvoorbeeld door het herschrijven van bestaande muziekwerken. Ook schreef hij zelf diverse arrangementen.

Verder zijn onder leiding van de heer Dorssers ook diverse CDs opgenomen en uitgebracht en werd succesvol samenwerking gezocht met andere koren en de harmonie uit Belfeld. Deze samenwerking mondde uit in gezamenlijke concerten van hoog niveau.

Decorandus steekt buiten de repetities veel tijd in voorbereidende werkzaamheden teneinde de Mal-Maaszengers zo optimaal mogelijk te laten presteren.

Overigens is Cor Dorssers ook actief (geweest) voor de koren Vivace uit Ittervoort, a Cappella uit Swalmen en de Vriendenkring uit Steijl.

Eerste publicatiedatum: 07-10-2009 Bijgewerkt: 10-10-2009