Ingezonden persbericht

PERSBERICHT SCHOUWBURG ALMERE

TSJAIKOVSKI & dvo?ák
Schouwburg Almere brengt tsjaikovski's 'vioolconcert' met Antje Weithaas en Holland SYmfonia

Almere, 5 oktober 2009

Antje Weithaas geniet al vele jaren in binnen- en buitenland grote bekendheid als vioolfenomeen. Reden voor Holland Symfonia om haar uit te nodigen.

Op 11 oktober speelt zij Tsjaikovski's 'Vioolconcert in D' in Schouwburg Almere. Onder leiding van chef-dirigent Otto Tausk brengt Holland Symfonia verder nog Haydns fijnzinnige 'Ouverture uit L'anima del filosofo' en de ronduit Boheemse 'Symfonie nr. 5 in F' van Dvo?ák. Musicoloog Kees Wisse verzorgt voorafgaand aan het concert een gratis toegankelijke inleiding.

De Duitse violiste Antje Weithaas studeerde aan de Hochschule für Musik 'Hanns Eisler' in Berlijn bij Prof. Werner Scholz. In 1987 won ze het Kreisler Concours in Graz, in 1988 het Bach Concours in Leipzig en in 1991 het Joseph Joachim Concours in Hannover. Antje Weithaas behoort tot Duitslands meest vooraanstaande violisten. Haar repertoire omvat de grote concerten van Mozart, Beethoven en Schumann, de moderne klassieken van Sjostakovitsj, Prokofjev en Goebaidoelina, maar ook de minder bekende concerten van Korngold, Hartmann en Schoeck. Antje was soliste bij tal van orkesten, zoals het Deutsches Sinfonie-Orchester Berlin, het Los Angeles Philharmonic, het Tokyo Metropolitan Orchestra, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest.

Programmaoverzicht beknopt:
Holland Symfonia speelt de 'Ouverture uit L'anima del filosofo' van Joseph Haydn; het 'Concert voor viool en orkest in D' van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, en de 'Symfonie nr. 5 in F' van Antonín Dvo?ák.
Dirigent: Otto Tausk. Viool: Antje Weithaas.

Zondag 11 oktober 2009, om 16.00 uur in Schouwburg Almere.
Reserveer uw kaarten via 036 - 84 55 555
Met gratis inleiding om 15.00 uur.

Compleet avondje uit in Schouwburg Almere
Na afloop van de middagvoorstelling kan zeer smakelijk worden gedineerd in Theaterrestaurant Waterfront in Schouwburg Almere. Reserveer online of via het bespreekbureau via 036 - 84 55 555. Kijk op www.schouwburgalmere.nl voor speciale themamenu's en voorstellingen in Café-restaurant Waterfront.

Noot voor de redactie /