IVN Nederland


Kinder-doe-middag

De enthousiaste jeugdafdeling van het IVN Geldrop organiseert op zondag 11 oktober weer een kinderdoemiddag. Deze middag voor de jeugd vindt traditioneel plaats op de tweede zondag van oktober. Dat het een geslaagde activiteit is, blijkt uit het succes tijdens de afgelopen jaren

Kabouterpad en schilderen voor de kleintjes
Voor de kleintjes van 4 tot 7 jaar is ook nu weer geprobeerd leuke en interessante onderwerpen op te nemen. De mogelijkheid zich te laten schminken zal zeker aanslaan. Verder zullen de kinderen zich creatief kunnen uitleven met schilderen. Daarna worden ze door enkele gidsen van het Jeugd-IVN rondgeleid in de kaboutertuin, waar ze allerlei bijzondere dingen beleven.
Voor de allerkleinsten (tot 4 jaar) is er het Kaboutertjespad.

Activiteiten voor kinderen tot en met circa 12 jaar Het programma vermeldt daarnaast (zeker ook voor de iets oudere jeugd):

· uilenballen uitpluizen

· door een microscoop kijken

· natuurproefjes doen

· knutselen en puzzelen

· elektrospel (laat maar eens zien wat je weet)
· herfstwandeling in het Kasteelpark (als je wilt samen met je ouders)
· enzovoorts ...
Als je zo inspannend bezig bent geweest, en je wat dorstig wordt, is er wel wat te drinken. Ook dat is gratis!

We nodigen de Geldropse jeugd tot een jaar of twaalf uit om samen met de jeugdleiding op een fijne manier met de natuur bezig te zijn. Tussen 13.00 en 17.00 uur kunnen jullie binnenlopen.

Wandelingen door het Kasteelpark
Er zullen ook, afhankelijk van de belangstelling, wandelingen door het Kasteelpark gehouden worden onder begeleiding van ervaren natuurgidsen van het IVN Geldrop. Ze zijn zowel gericht op kinderen als op volwassenen. Deze wandelingen starten vanaf het Natuurinformatiecentrum de Paardestal, tussen 14.00 en 15.00 uur. De aanvangstijden worden duidelijk aangegeven.

Vlindertentoonstelling
Uiteraard kan deze middag ook een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling "WAT VLINDERT DAAR . . ." in het Natuurinformatiecentrum "De Paardestal".

Al deze activiteiten zijn gratis en iedereen is welkom!

11 oktober 2009 13:00 - 16:00 uur
Plaats: Geldrop
Locatie/vertrekpunt: Landgoed Kasteel Geldrop, in en bij de Paardenstal en het naastgelegen koetshuis
Route met eigen vervoer: