Bokbierseizoen officieel geopend tijdens Nationale Bokbierdag

06/10/2009 08:53

Nationale Bokbierdag

ZUTPHEN - Een luid kanonschot op de Groenmarkt in het historische hart van de Hanzestad Zutphen is op zondag 11 oktober het startsein voor de dertiende editie van de Nationale Bokbierdag. Tijdens het evenement laven de circa 125.000 bezoekers zich aan het nieuwe bokbier en bekijken zij de bijna honderd deelnemers aan de nostalgische optocht.

Vanaf 13.30 uur gaan de tientallen tapkranen open. Tot 18.30 uur kunnen de bezoekers ruim twintig verschillende soorten bokbier proeven. Op de tap staan de namen van de bekende merken, maar ook minder bekende brouwsels, zoals het Zutphense Hanzebock, vinden hun weg naar de bierliefhebbers.

Hoogtepunt van de Nationale Bokbierdag is de optocht, die bestaat uit bijna honderd deelnemers. Klassieke motoren, oude brandweerwagens, koetsen en natuurlijk de nostalgische bierwagens voortgetrokken door fraai opgetuigde paarden zorgen voor een schitterend schouwspel.

De nostalgische optocht, de bokbiermarkt, de muzikale optredens van de De Sleppers, Kas Bendjen en de Real Time Showband trekken dit jaar naar schatting weer zo'n ruim 125.000 bezoekers. De toegang is gratis. Meer nieuws en achtergronden zijn te vinden op www.bokbierdag.nl.

Organisator Cor ten Barge ziet het evenement elk jaar verder groeien. "De Nationale Bokbierdag is een evenement voor het hele gezin. Veel mensen gaan eerst de optocht kijken en pakken vervolgens een biertje op de markt. Voor steeds meer mensen is het evenement ook een soort reünie. De Bokbierdag is voor een beetje bierliefhebber een fijne ontmoetingsplaats."

De belangstelling voor het evenement op 11 oktober is nog steeds groeiend. "Bezoekers komen van heinde en verre. Dat is mooi, maar het gaat ons om de sfeer van het evenement. De kwantiteit is niet belangrijk. Als het kwalitatief allemaal in orde is en het is gezellig voor zowel jong als oud, dan weten steeds meer mensen je te vinden. Zo blijkt."





http://www.bokbierdag.nl