Gemeente Tilburg

Persbericht
6 oktober 2009

Aandacht voor inburgering op Multiculturele Dag Zorgvlied

Zondag 11 oktober, van 13 tot 17 uur, wijkcentrum Zorgvlied

Op zondag 11 oktober vindt in wijkcentrum Zorgvlied aan de Schout Backstraat 33 de Multiculturele Dag plaats. Tijdens deze dag kunnen bezoekers ook informatie krijgen over inburgeren in Tilburg. Tussen 13.00 tot 17.00 uur zijn medewerkers van de gemeente en NCB (Nederland Centrum Buitenlanders) aanwezig om uitleg te geven, vragen te beantwoorden en informatiemateriaal mee te geven.

Multicultele Dag Zorgvlied

Buurtcommissie Zorgvlied Zuid organiseert dit jaar voor de vierde maal een multiculturele dag. De dag biedt een gevarieerd programma met muziek en dans en er is volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Ook voor de kinderen is er een programma. De informatiestand over inburgeren in Tilburg staat er dit jaar voor het eerst.

Inburgeringsspreekuur

Inwoners kunnen voor informatie ook terecht op de spreekuren inburgering in Tilburg Zuid en West. Dit is iedere donderdag van 14.00 tot 15.00 uur in wijkcentrum De Spijkerbeemden (Don Sartostraat 4) en iedere dinsdag van 14.00 tot 15.00 uur in de aula van basisschool St. Hubertus (Jagerslaan 55). Tijdens het spreekuur kan men zonder afspraak binnenlopen voor alle vragen, zoals `Moet ik inburgeren? Waar kan ik inburgeren? Hoe pak ik het aan?' Voor al deze vragen en meer is er (tijdens kantooruren) ook het informatienummer Inburgering: (013) 542 82 00.

Waarom inburgeren?

De gemeente Tilburg helpt inwoners die de Nederlandse taal niet of slecht spreken. Zij kunnen een taalcursus volgen en meer leren over Nederland en Tilburg. Inburgeren noemen we dat. Inburgeren is belangrijk om mee te kunnen doen in Nederland. Op school, op het werk, in de wijk of in de stad.

Meer informatie over inburgeren staat op www.tilburg.nl (onder Wonen) en www.hetbegintmettaal.nl.

---