KNHS

Start Horseball Competitie Nederland
6 oktober 2009
horseball.jpg

Snelheid, in combinatie met tactiek, kracht, behendigheid en techniek, dat is Horseball. Steeds meer maneges, pony- en paardensport verenigingen spelen Horseball. Voor de strijd om Nederlands beste Horseball team wordt een Horseball competitie Nederland gestart.

Zondag 11 oktober vind de start van de Horseball Competitie plaats in paardensportcentrum Jan Dolfing Verlengde Noordenveldweg 1 9481 AV te Vries. De competitie wordt geopend met twee wedstrijden tussen de teams uit Vries, Brembos en Emmeloord. Aansluitend wordt een presentatie gegeven over de opzet van de Nederlandse Horseball competitie en uitleg van de spelregels volgens het Nederlands Horseball Reglement.

Programma:
10.00 uur: wedstrijd Team 1 Vries team Brembos
11.00 uur: wedstrijd Team 2 Vries team Emmeloord 12.00 uur: introductie Nederlands Horseball Reglement

Horseball is een spectaculaire sport die bestaat uit een combinatie van paardrijden en verschillende balsporten ondermeer basketbal. Het spel wordt gespeeld door twee teams van elk vier spelers en twee wisselspelers per team. Het spel duurt twee keer tien minuten. De bal heeft zes lederen handvaten, als de bal op de grond komt moet hij zonder van het paard af te stappen opgeraapt worden. Voordat er gescoord kan worden moet de bal tussen drie verschillende teamgenoten overgespeeld worden.

Horseball is een internationale FEI erkende tak van de paardensport die tot voor kort in Nederland niet werd beoefend. De sport is ontstaan in Frankrijk en wordt nu ongeveer in een zevental Europese landen gespeeld en breidt zich steeds verder uit als een wereldsport met onder andere teams in Amerika,Canada, Australië en Argentinië. Op
1 januari 2009 is Horseball Nederland officieel toegelaten als lid van de F.I.H.B de internationale horseball federatie.

In januari 2010 zal Horseball toetreden als negende discipline binnen de KNHS paardensport.

Kijk voor meer informatie over deze nieuwe competitie op www.horseball.nl