NCRV

Volgspot

Winnaars Open Podium in Volgspot

Zondag 11 oktober

23.00 uur, Radio 2

Bomvol Mediacafé met de winnaars van vijf edities Open Podium

NCRVâs Volgspot heeft een lange traditie van het zoeken naar jong talent. In 2002 werd in samenwerking met OngekendTalent.nl de eerste editie van het Volgspot Open Podium op poten gezet. De eerste twee edities speelden zich nog volledig af op internet, maar de populariteit groeide en de wedstrijd werd uitgebouwd met een finale vanuit het Koningstheater in Den Bosch.

Deze keer in Volgspot een bomvol Mediacafé met de winnaars van vijf edities Open Podium. Samen met de winnaars blikken we terug op de vijf edities Open Podium. Te gast zijn: Jelle Amersfoort (winnaar 2002), Maud Wilms (winnaar 2004), Hannelore Bedert (winnaar 2005) en Mingâs Pretty Heroes (winnaar 2009). Het allereerste Open Podium werd in 2001 gewonnen door Anne Holkenborg. Zij is helaas op veel te jonge leeftijd overleden.

De winnaar van de editie van dit jaar, Mingâs Pretty Heroes, was ook te gast tijdens Volgpspot On Tour op 1 oktober in theater De Lievekamp in Oss. Zondag zijn in Volgspot de opnames hiervan te horen. Te gast in het Mediacafé is de zangeres van Mingâs Pretty Heroes: Ai Ming Oei. De winnaars van voorgaande edities spelen live en alle winnaars doken in hun platenkast voor hun favoriete nummers.


* Volgspot is cabaret, kleinkunst en Nederlands theateramusement, elke week vanuit het mediacafé in Hilversum. Met een actueel theatergesprek en veel live-muziek, onder andere van beginnend kleinkunsttalent. Presentatie: Hijlco Span. Volgspot is ook te bekijken en te beluisteren op www.volgspot.ncrv.nl