Gemeente Tilburg

Nummer
2009105BW
Datum
18 maart 2009

Primeur: Tilburg Veilig-dag in oktober 2009

Géén aparte open dag door politie en brandweer, maar één Tilburg Veilig-dag, samen met de gemeente en vele andere organisaties. Dat wordt zondag 11 oktober 2009 voor de eerste keer in Tilburg georganiseerd. Het is een initiatief van gemeente, politie en brandweer. In het centrum, rondom Stadskantoor 1 en het paleis laten vele organisaties zien waar ze goed in zijn.
Burgemeester Ruud Vreeman (veiligheid): "Dat organisaties hierin samen willen optrekken is eigenlijk heel erg logisch. Ze doen dit dagelijks ook in de praktijk, samen werken aan een leefbare en veilige stad. Dit is niet altijd op het eerste oog zichtbaar. Ik ben er trots op dat we dit in onze stad zo kunnen laten zien. Ik hoop dan ook dat veel organisaties het initiatief oppakken en ook mee gaan doen aan deze dag." De dag is bedoeld om de Tilburgers te laten zien dat veiligheid de zorg is van velen, maar ook dat Tilburgers er zélf iets aan kunnen doen.
Organisaties die betrokken zijn bij de veiligheid, leefbaarheid en zorg kunnen zich melden voor deelname bij de gemeente door een e-mail te sturen naar: tilburgveilig@tilburg.nl Natuurlijk zullen brandweer en politie hun spectaculaire acties op deze dag ook weer laten zien. De verwachting is dat er daarnaast nog veel meer leuke en spannende dingen te beleven zijn voor het publiek.
Tilburg 2009
Omdat Tilburg 200 jaar bestaat is dit natuurlijk een mooie gelegenheid om ook het verleden van veiligheid in Tilburg te laten zien. Het idee is om ook ruimte in te richten voor een expositie van politiematerieel, oude brandweerauto's, antieke ambulances en ander hulpverlenersmaterieel uit het verleden.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.