Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NIEUW! HOLLAND INTERNATIONAL EN ARKEFLY INTRODUCEREN NEPAL


. 11 oktober 2009 eerste rechtstreekse ArkeFly vlucht van Amsterdam naar Kathmandu

Rijswijk, 19 mei 2009 - Vanaf 22 mei ligt de nieuwe Holland International brochure Nepal in de reisbureaus. Nepal is het land van besneeuwde Himalaya toppen, jungle, neushoorns, levendige steden als Kathmandu en kleine dorpen als Bhaktapur. Holland International biedt Nepal aan in combinatie met vluchten van luchtvaartmaatschappij ArkeFly, net als Holland International onderdeel van marktleider TUI Nederland. Vanaf 11 oktober vliegt ArkeFly rechtstreeks van Amsterdam naar Kathmandu. Deze directe vlucht is uniek binnen de Nederlandse reismarkt, tot nu toe kon Kathmandu alleen via een tussenstop of vanuit een buitenlandse luchthaven bereikt worden. Het betekent voor de Nederlandse reiziger een reistijd van elf uur in plaats van bijna twintig uur en een aangenamere reis zonder overstap. In Nepal biedt Holland International onder andere trekkings, raftings, rondreizen, stads- en junglehotels en excursies; desgewenst op maat. Een startpakket naar Nepal boek je bij Holland International en ArkeFly al voor E 699 per persoon.

Voordeel voor vroegboekers
Iedereen die een reis naar Nepal boekt vóór 1 september 2009, ontvangt een gratis abonnement op het reismagazine National Geographic Traveler. Daarnaast worden onder alle gemaakte boekingen in deze periode een digitale spiegelreflexcamera verloot. Snelle beslissers ontvangen bovendien tot 31 juli E 75 korting op hun pakketreis.

Nepal
Met een oppervlakte van 150.000 km² is Nepal bijna vier keer zo groot als Nederland. Cultuur en natuur smelten hier samen met hindoeïstische en boeddhistische tempels tegen een achtergrond van de toppen van de Himalaya. Het noorden van Nepal wordt gedomineerd door de Himalaya, acht van de veertien hoogste bergen liggen hier, waaronder de hoogste van allemaal: de Mount Everest. In het zuiden zijn de laagvlakten te vinden en centraal Nepal bestaat uit een heuvellandschap met groene valleien, waarin ook de grote steden liggen zoals de hoofdstad Kathmandu. Chitwan National Park staat bekend om haar jungle en de populatie neushoorns die zich in het natuurgebied bevinden.

Rondreizen door Nepal, India, Tibet en Buthan
Holland International biedt rondreizen in Nepal, en in combinatie met India, Tibet en Buthan. Tijdens de rondreizen door Nepal wordt in vogelvlucht kennisgemaakt met dit fascinerende land. In de Nepal rondreis staan de koningsteden Kathmandu, Patan en Bhaktapur centraal, en het Chitwan National Park. Er is ook een rondreis speciaal voor sportievelingen met een drie daagse rafttocht, een trekking in de omgeving van Pokhara en sportieve activiteiten in The Last Resort aan de voet van de Himalaya. Tijdens de rondreis door Nepal en India verken je kleurrijk Noord India en groen Nepal. Voor iedereen die altijd Tibet al heeft willen bezoeken heeft Holland International een speciale rondreis door Tibet deze voert in elk geval langs de meest bijzondere hot spots; het Potala paleis in Lhasa, de vroegere residentie van de Dalai Lama, Jakhong tempel in Lhasa, de heiligste tempel van Tibet. De reis door Buthan bevat een vlucht over de Himalaya, een bezoek aan nationaal museum Ta Dzong, Thimpu, Gangtey Gompa vallei.

Trekkings & Rafting
Veel mensen denken dat trekkings in Nepal voorbehouden zijn aan zeer sportieve, geoefende bergwandelaars met een topconditie. Maar de tochten die wat lager blijven, zijn voor reizigers met een normale conditie prima te doen en geven ook een gevarieerd beeld van het land en haar bewoners, met de besneeuwde bergen aan de horizon. Nepal is ook hét land voor rafting. Er is keuze uit diverse tochten, in duur variërend van één dag tot vele dagen. Per raft volg je de loop van de rivier en kom je op plaatsen die op geen enkele andere manier bereikbaar zijn dan over de rivier. Onderweg wordt regelmatig gestopt om dorpjes te bezoeken en korte wandelingen te maken. Startpakket & à la carte
Bij Holland International kan een zogenaamd 'startpakket' worden geboekt. Een startpakket is de perfecte manier om rustig aan een vakantie te beginnen; de vlucht, transfer en twee overnachtingen zijn al van tevoren geregeld. De reiziger kan zelf verdere invulling aan de reis geven precies zoals hij dat wil. Met het à la carte programma van Holland International kan iedereen zijn eigen ideale vakantie samenstellen. Zo kan de reiziger zelf bepalen welke natuurgebieden verkend worden, welke steden bezocht worden, in welke hotels wordt overnacht en welk reisschema hier het best bij past.

Binnenlands vervoer per vliegtuig, privéauto of bus Holland International biedt ook de mogelijkheid om vooraf binnenlandse vluchten te boeken. Dit is mogelijk voor vluchten vanuit Kathmandu naar Bhaktapur IS DAT ZO?, Pokhara en Lukla met Buddha Air en Yeti Airlines. Voor iedereen die liever per auto reist, komt bij Holland International ook aan zijn trekken. Rondreizen per auto met privéchauffeur is een populaire manier om door Nepal te reizen. Op deze manier kan het land in het eigen tempo verkend worden, vergezeld door een eigen privéchauffeur die de wegen kent. Ook reizen per bus is mogelijk; de Greenline toeristenbus verbindt de belangrijkste toeristische plaatsen met elkaar. Tickets voor de Greenline bussen zijn op locatie via de reisleiding te boeken.

International porters protection guidelines
Nepal is een echte groene vakantiebestemming. Niet alleen vanwege de prachtige natuur, maar ook door de vele duurzame inspanningen van verschillende organisaties. Zo voldoet de lokale trekkingpartner van Holland International aan de internationaal geldende regels voor dragers tijdens een trekking; de international porters protection guidelines. Deze richtlijnen schrijven onder andere voor dat medewerkers een goed salaris krijgen, verzekerd zijn tegen mogelijke ongevallen, met de juiste uitrusting werken en niet teveel gewicht dragen.


---



Ingezonden persbericht