Gemeente Schermer



(07-10-2009)

Bijzondere 65e herdenking SLAG BIJ RUSTENBURG op 11 oktober 2009

De 65e herdenking van de Slag bij Rustenburg op 11 oktober 2009 krijgt een bijzonder tintje door o.a. de bijdrage van leerlingen van groep 8 van basisschool De Wiekslag uit Stompetoren. Samen met Moos d'Herripon, zangeres Diana Todria en het koor onder leiding van Louis Langendijk, geven zij de herdenking dit jaar iets extra's.

Samen met de heer A.P. de Boer van het Voormalig Verzet Nederland, heeft de gemeente Scher-mer dit jaar de herdenking met deze jonge Schermer generatie georganiseerd om ook bij hen de Slag bij Rustenburg levendig te houden.

Programma
Om ±14.45 uur kunnen belangstellenden zich verzamelen bij restaurant Het Schermer Wapen aan de Oterlekerweg 3 te Stompetoren. Hierna gaat men in stille tocht naar het verzetsmonument bij de algemene begraafplaats te Stompetoren.
Na de kranslegging bij het verzetsmonument zullen ook de leerlingen hun zelfgemaakte monument-je hier neerleggen. Hierna gaat men naar het Schermer Wapen waar het programma wordt ver-volgd. Eerst een optreden van de leerlingen van De Wiekslag met koor en de zangeres Diana Tod-ria, daarna wordt een kort verhaal verteld en afsluitend een korte film waarin leerlingen een verhaal vertellen uit de periode van de Slag bij Rustenburg.


---

Stompetoren, 7 oktober 2009