Ingezonden persbericht


september 2009


PROEF EUROPA'S KLASSIEKE WIJNEN

Diversiteit troef bij 'klassiek Europa' in Noordwijk

De klassieke wijnlanden van Europa zijn aan een come-back begonnen. Diversiteit en authenticiteit hebben de Nederlandse consument weer aan klassieke wijnen gebonden. Er is weer een toenemende belangstelling voor Europese wijnen. Op zondag 11 oktober 2009 vindt de grote proeverij 'Klassiek Europa' plaats, waarbij men meer dan 300 wijnen van 20 importeurs kan proeven en vergelijken. Geïnteresseerden, professionals, liefhebbers, wijnkenners en beginners zijn van harte welkom en kunnen zich vooraf inschrijven op www.wijnpers.nl/ke.

BESTE WIJNWINKEL

Dit jaar zijn er drie speciale reden om naar Noordwijk te komen. De winnaars van Perswijn's WijnWinkelVerkiezing zullen uit de tien finalisten bekend worden gemaakt. Mooie prijzen en veel eer zullen de "eerste" beste wijnwinkel van Nederland te beurt vallen. Een groot feest waarbij veel wijndetaillisten aanwezig zullen zijn. Daarnaast zal Harold Hamersma zijn twee Wijnalmanakken signeren en een wijnproefsessie geven "Proeven met Harold Hamersma".

Verder zijn er zes speciale proeverijen, begeleid door experts en wijnmakers. Er zijn speciale wijnen te proeven met een speciaal verhaal. Alsof u bij de producent op bezoek bent.

12.30 uur
Erste Gewächs
Riesling-expert Lars Daniëls MV.

- Riesling Partners & Co

12.30 uur
Rhône
Guy Sarton du Jonchay, directeur wijnmaker van Vidal Fleury, specialist Noord- en Zuid-Rhône. - Wijn Verlinden

14.00 uur
Griekse wijn
Claudia Papayianni, wijnvrouw in Griekenland met een (biologische) missie. Grieksewijn.info

14.00 uur
Terra Tangra
Dimo Hadjiev vertelt over huwelijk van techniek en natuurlijke productie. Terra Tangra

16.00 uur
Priorat Lo Givot
Verticaal 2003-2007, Stefan Lismond
Benier Global Wines

16.00 uur
Reypenaer en wijn, une marriage?
Ron Pieters
Reypenaer

De meeste wijnproducerende landen van Europa zullen vertegenwoordigd zijn door meer dan 20 wijnimporteurs. In de sfeervolle ballroom van het Palace Hotel zullen niet alleen Franse, Duitse, Spaanse en Italiaans wijnen op de proeftafels staan, maar ook de minder bekende wijnproducerende landen als Bulgarije, Griekenland en Oostenrijk. De bezoekers kunnen kennismaken met zeer uiteenlopende wijnen van grote kwaliteit.

Tenslotte selecteert het Perswijn proefpanel de beste Europese wijnen van 2009 van de Chardonnay en Cabernet Sauvignon (tot ¤ 12,50), die op een speciale tafel te proeven zijn. De winnaars ­ de beste Chardonnay en Cabernet Sauvignon ­ zullen om 15.30 uur bekend gemaakt worden.

Gegevens voor Klassiek Europa:

Datum : zondag 11 oktober 2009

Lokatie : Palace Hotel te Noordwijk


Tijd : van 12.00 ­ 17.30 uur

Entree : ¤ 17,50

Informatie & boekingen : www.wijnpers.nl/ke

routebeschrijving : www.palacehotel.nl

Finalisten Wijnwinkelverkiezing : http://www.wijnpers.nl/nieuws/1198/top-10-wijnwinkelverkiezing-bekend.html