Ingezonden persbericht




Persbericht: CollaborAID, een uitdagend samenwerkingsevenement voor mensen mét en zonder beperking

Datum: 11 oktober 2009


---

START PERSBERICHT

Stichting Commundo (www.commundo.nl) en Vital Interest (www.vitalinterest.nl) organiseren 11 oktober CollaborAID. CollaborAID is een uitdagend samenwerkingsevenement voor mensen mét en zonder een beperking, over ontwikkelingswerk, vrijwilligerswerk, samenwerken en werken.

CollaborAID zit vol verrassingen, workshops, sportieve uitdagingen, een informatiemarkt en ervaringen van vrijwilligers die in ontwikkelingslanden aan de slag zijn geweest voor mensen met (gehoor)beperkingen.

CollaborAID wordt georganiseerd door Xplore ParticipAID reizigers. ParticipAID reizen zijn vrijwilligersreizen van Stichting Commundo, voor mensen met en zonder een beperking. Met deze buddyreizen wordt iemand met een beperking (lichamelijk, visueel of gehoor) gekoppeld aan een niet-beperkt persoon. Als team wordt vrijwilligerswerk gedaan bij een ontwikkelingsproject, gerelateerd aan de beperking van een deel van de deelnemers.

Xplore is een subsidieprogramma voor jongeren, van Binnenlandse Zaken, voor draagvlakversterking voor ontwikkelingssamenwerking. Door in een ontwikkelingsland vrijwilligerswerk te doen, ervaren zij waarom ontwikkelingssamenwerking belangrijk is. Door bij terugkomst hun ervaringen op een interactieve manier met andere mensen te delen, wordt deze boodschap verspreid onder een breed publiek.

Alle deelnemers van de reizen van 2009 naar Suriname, Peru en Oeganda organiseren, samen met bovengenoemde organisaties, CollaborAID. Hierbij delen zij hun ervaringen over het werk dat zij in ontwikkelingslanden hebben gedaan voor mensen met een beperking.

Wat gaat er gebeuren?

CollaborAID wordt een middag met vele leuke activiteiten! O.a.:


- Bezoekers worden in tweetallen gekoppeld aan elkaar, als buddy kunnen zij inschrijven voor verschillende samenwerkingsworkshops


- Een rolstoelrace


- Een informatiemarkt over werken en leven met een beperking


- Een gratis buffet met Surinaamse, Peruaanse en Oegandese hapjes


- Een feestelijke opening van ... (spannend... wie zal 't ~t zijn...?)


- Een veiling van Peruaanse lokale producten


- Drankjes, muziek, leuke mensen en er is nog veel meer!

Meer informatie over de workshops staat per 1 oktober online op www.participaid.nl

Deze bijzondere zondagmiddag en -avond vindt plaats in Amsterdam bij Tierrafino van 15.00-20.00 uur. Kosten zijn ¤10 aan de deur, waarvan de helft naar één van de ontwikkelingsprojecten gaat. Voor een tientje kun je gratis meedoen aan twee workshops, krijg je een lopend buffet van Surinaamse, Peruaanse en Oegandese hapjes en heb je een bijzondere en gezellige afsluiter van je weekend.


---