Ingezonden persbericht


UITNODIGING

Galerie 't Fotokabinet is verheugd u te mogen uitnodigen voor de debuut dubbelexpositie "Twee fotografen: Nicola Zolin & John van Dijen".
De 25-jarige Nicola Zolin werd geboren in het Italiaanse Veneto. Als multitalent (fotograaf, schrijver en filmer) werkt hij via de door hem zelf opgerichte ngo "Locomotive" aan zijn idealen. De groep beoogt mensen uit verschillende landen samen te brengen in creativiteit, en daarmee ver- anderingen tot stand te brengen. Zijn foto's tonen een betrokkenheid bij mensen. Waarnemingen van mensen die zich vermaken met kleine dingen als een fietswiel of een plas water. Altijd in beweging, symboliek voor progressie, hoop en verwachtingen. Voor de gefotografeerden, maar zeker ook voor Zolin zelf. Als iemand die zijn omgeving beschouwt én meeneemt in zijn creatieve acties en uitingen.
De tweede debutant is de Vlaardingse fotograaf en kunst- verzamelaar John van Dijen. Zijn thema's en onderwerpen zijnbreed: van ontroerende kinderportretten tot surrealistische verstilde landschappen. Van Dijen kent zijn klassiekers. Verwijzingen naar beroemde voorgangers zijn aanwezig, maar nimmer opdringend of opzichtig. Zijn ruige berglandschappen uit Nepal doen direct denken aan de foto's die Ansel Adams (1902-1984, Verenigde Staten) in Arizona maakte. En de onscherpe en vervreemdende opname van Rotterdam vraagt om vergelijking met Daido Moriyama (1938, Japan). Ondanks die referenties en de verscheidenheid aan werk weet Van Dijen zijn foto's altijd een persoonlijk accent mee te geven. Beide fotografen zullen aanwezig zijn tijdens de officiële opening op zondag 11 oktober 2009 om 14.00 uur. Aangekochte foto's (prijzen 200-600) zullen persoonlijk gesigneerd worden. Wij hopen van harte u te mogen ontvangen.