Ingezonden persbericht


KINDERBOEKENFEEST IN DE KRAKELING zondag 11 oktober 2009 van 13.00 tot 17.00 uur

Op zondag 11 oktober, in de Kinderboekenweek, geven Jeugdtheater de Krakeling, Helden & Boeven kinderboeken en Uitgeverij Nieuw Amsterdam na het succes van vorig jaar een tweede kinderboekenfeest in De Krakeling. Op het feest is van alles te doen voor kinderen van 4 tot 12 jaar aansluitend op het thema van de Kinderboekenweek is Aan tafel! Eten en snoepen in kinderboeken.

Tijdens het Kinderboekenfeest zijn er workshops waarin je zelf de kneepjes van het vak leert, zoals striptekenen, illustreren en bonbons maken. Jan Paul Schutten, winnaar van de Gouden Griffel 2008 en auteur van het Kinderboekenweekgeschenk, leert kinderen koken met stiften en papier. Alle workshops staan onder leiding van bekende auteurs en illustratoren, zoals Gerrit de Jager, Henriette Boerendans en Stern Nijland. Natuurlijk kun je ook komen snoepen: je kunt het 'Hans-en-Grietje-huis' versieren met snoep en er zijn suikerspinnen en popcorn. Ook is er een kinderboekenmarkt, een luisterhoek en een knutseltafel. Tijdens het Kinderboekenfeest start om 14.30 uur de theatervoorstelling Mijnheer Bach, Mijnheer Bach (4+) van de Toneelmakerij in de zaal van De Krakeling. Kinderboekhandel Helden & Boeven (Bosboom Toussaintstraat 27) is geopend van 13.00 - 17.00 uur. Op deze locatie draait de kinderfilmm Otje naar het boek van Annie M.G. Schmidt.

Een greep uit de overige activiteiten:
Henriette Boermans, bekend van haar alfabetboek Aap Beer Cheeta met daarin houtsneden van dieren leert kinderen hoe ze zelf houtsneden kunnen maken (5+). Stern Nijland gaat mobiele monsters maken (6+).
Gerrit de Jager, bekend van zijn strip Zusje in de Margriet en auteur van het boek Striptekenen met Zusje (oktober 2009) leert kinderen striptekenen (10+). In de foyer kunnen kinderen knutselen met eten en pasta en mogen ze meebouwen aan Het Grote Snoephuis. In het souterrain kun je op de thee bij de koningin. Muziek door de DJ's Easy Aloha's in de foyer. Kortom genoeg te doen!

Klik hier voor het programma

Kosten en reserveren
De workshops kosten ¤ 2,50,- per kind per workshop. De ffilmvoorstelling kost ¤ 2,50. De toegangsprijs voor dde theatervoorstelling Mijnheer Bach, Mijnheer Bach is ¤ 8,00 voor jeugd t/m 17 jaar, ¤ 9,00 voovoor ouders/begeleiders, ¤ 11,00 voor losse volwassenenn. Reserveren aan de kassa of via 020 6245123, dagelijks van 12.00 tot 17.00 uur