Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 6 oktober 2009

FILM OVER THE SHEER IN PREMIÈRE
DOCUMENTAIRE OVER ROCKBAND OP BNN.NL EN 101.TV

Al bijna tien jaar rocken de vier bandleden van de Haarlemse rockband The Sheer hun eigen weg door de Nederlandse muziekwereld. De totstandkoming van hun derde album 'Here And Now And Long Before' is vastgelegd in de gelijknamige documentaire over de band. Deze film van Jorn van der Putte vertelt het verhaal van de muzikale zoektocht en de vriendschap tussen de vier bandleden. De korte documentaire gaat vandaag in première op thatslive.bnn.nl. Op zondag 11 oktober is 'Here And Now And Long Before' vanaf 22.00 uur te zien op 101.TV.

Precies een maand geleden stond The Sheer op het podium van het BNN-radioprogramma That's Live op 3FM. Samen met presentator Eric Corton werd het plan bedacht de documentaire 'Here And Now And Long Before' bij het grote publiek onder de aandacht te brengen via de website van BNN. Daarbij kreeg een handjevol That's Live-luisteraars afgelopen zaterdag al de kans de film in besloten kring te zien in het Teylers Museum in Haarlem. In de kleine zaal gaf The Sheer na afloop een optreden voor deze echte fans.

In de tijd dat The Sheer meedraait in de Nederlandse muziekwereld hebben de bandleden Bart van Liemt, Jasper Geluk, Jorn van der Putte en Gert-Jan Zegel veel met elkaar hebben meegemaakt: van het schrijven en opnemen in Zweden tot de rigoureuze muzikale koerswijziging die werd ingezet en de onderlinge spanningen die dat opleverde. Het viertal vertelt openhartig over de invloed van Barts gezondheid op het laatste album. Nadat hij eind 2006 in kritieke toestand in het ziekenhuis werd opgenomen, ontdekten artsen dat hij een nierafwijking heeft. De film is niet alleen een mooi document van een band die zijn muzikale grenzen onderzoekt en zich hervindt in een nieuwe stijl, maar toont ook de verrassende artistieke sprong voorwaarts van The Sheer.