Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 06-10-2009

AVRO-RADIO-PROGRAMMA ZIEL EN ZALIGHEID JUBILEERT: 250STE UITZENDING

Spirituele muziek is populair. Dat blijkt wel uit de hoge luistercijfers die het AVRO-radioprogramma Ziel en Zaligheid behaalt. Aanstaande zondag 11 oktober wordt het programma voor de 250ste keer via Radio 4 uitgezonden.

Talloze componisten laten zich tot aan de dag van vandaag door hun eigen religieuze gevoelens leiden. Dat heeft muziek opgeleverd die ook door niet-gelovigen zeer wordt gewaardeerd. De populariteit waarin de tegenwoordige spirituele muziek van Pärt, Tavener en anderen zich mag verheugen, spreekt wat dat betreft boekdelen.

In Ziel en Zaligheid wordt elke zondag, zonder onderbreking, spirituele muziek gedraaid uit verleden en heden, van Palestrina tot Pärt. De muziek komt uit verschillende religieuze stromingen. Zo klinkt er regelmatig muziek uit de Russisch Orthodoxe, Joodse of Anglicaanse eredienst en is er af en toe muziek te beluisteren gebaseerd op teksten uit de Islam of het Hindoeïsme.

Aanstaande zondag wordt ook het uitgebreide webkanaal 'Ziel en Zaligheid' gelanceerd, dat kan worden beluisterd via www.radio4.nl/zielenzaligheid. Het kanaal omvat zo'n 75 uur muziek die eerder in Ziel en Zaligheid is uitgezonden.

Ziel en Zaligheid, elke zondag van 9.00 - 10.00 uur, AVRO Radio 4.



Ingezonden persbericht