Gemeente Edam-Volendam

Loze brandmeldingen Volendams museum

Volendams museum Onlangs heeft de voorzitter van het Volendams museum, de heer Wim Keizer, in lokale en regionale media aandacht gevraagd voor een in zijn ogen onverkwikkelijke zaak. De heer Keizer stelt dat het museum door de burgemeester gemaand is om er voor te zorgen dat de brandmeldinstallatie goed functioneert en dat de burgemeester in de brief intimiderend en dreigend taalgebruik heeft gebruikt.

De werkelijkheid is dat niet de burgemeester, maar het college van B&W deze brief heeft verzonden als reactie op een groot aantal loze brandmeldingen. Op het moment dat de brief werd verzonden, betrof het zeven maal dit jaar. Inmiddels is dit opgelopen tot elf.

Het college heeft de brief verzonden als een standaard reactie op een groot aantal loze brandmeldingen in korte tijd. Iedere instelling of bedrijf wordt hierbij op een gelijke manier behandeld. Het ontgaat het college van B&W daarom volledig waarom de voorzitter van het Volendams museum gemeend heeft zo grof op de persoon te moeten spelen.