Politie Groningen

Zondag 11 oktober 2009

Provincie Groningen, 11-10-2009

Marum:Mega Piratenfestijn Marum goed verlopen

Het Mega Piratenfestijn dat vrijdagnacht voor de vijfde keer aan de Haarsterweg in Marum werd gehouden, is goed verlopen. Op het evenement kwamen ongeveer 7000 bezoekers af. Door een nauwe samenwerking tussen de organisatie, gemeente, politie, brandweer, GHOR en andere hulpverlenende diensten is het evenement, op een aantal aanhoudingen na, zonder grote incidenten verlopen. Tijdens het evenement werden elf personen aanhoudingen voor diverse strafbare feiten. Zij werden ingerekend voor openlijke geweldpleging, mishandeling,vernieling, belediging en het niet voldoen aan bevel of vordering. De aangehouden verdachten waren in de meeste gevallen onder invloed van alcohol of andere stoffen. Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie kijkt tevreden terug op het evenement.

Groningen: krakers verlaten pand Frans Maas

Een aantal krakers heeft korte tijd intrek genomen in het voormalige Frans Maas pand aan de Duinkerkerstraat in Groningen. Het pand is eigendom van de gemeente Groningen. Zij verlieten uiteindelijk het pand zonder problemen. De krakers verkeerden in de veronderstelling dat een uitspraak van de Hoge Raad had bepaald dat zij terug konden keren naar het pand. De Hoge Raad had geoordeeld dat de ontruiming niet langs strafrechtelijke weg mag plaatsvinden. De ontruiming, die eind september plaatsvond, bleek echter gebaseerd op een civielrechtelijk vonnis. Met de inzet van een door de gemeente Groningen ingeschakelde deurwaarder en dankzij de bemiddeling van de politie werd dit feit zaterdag aan de aanwezige krakers duidelijk gemaakt. Aan het einde van de zaterdagmiddag vertrokken zij zonder problemen het pand.

Oude Pekela: snorfietsers onder invloed

De politie heeft zaterdagnacht in de Feiko Clockstraat in Oude Pekela twee snorfietsers aangehouden voor rijden onder invloed. In het begin van de nacht liep een 18-jarige man uit Oude Pekela tegen de lamp. Hij bleek 1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Enkele uren later gebeurde hetzelfde met een 31-jarige Pekelder. Hij bleek 1,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Beide snorfietsers mochten na verhoor met een rijverbod het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: dronken Harener ingesloten

De politie heeft zaterdagnacht in de Kerkstraat in Haren een 20-jarige man uit Haren aangehouden voor openbare dronkenschap. Politieagenten zagen dat de Harener de gehele stoep nodig had om vooruit te komen. De agenten vroegen de man naar zijn identificatiebewijs. Dit bescheiden kon hij niet overleggen. Hierop werd de 20-jarige aangehouden. Tijdens zijn aanhouding schold hij de dienders meerdere keren uit. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten in een cel aan de Hooghoudtstraat. De man zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: aanhouding ontaardt in verzet

De politie heeft zaterdagnacht op de Erasmusweg in Hoogezand een 21-jarige man uit Hoogezand aangehouden. De Hoogezandster werd op zijn fiets gecontroleerd, omdat hij zonder verlichting reed. Daarnaast had hij zijn identificatiebewijs niet bij zich. Bij navraag bleek dat de man nog twee onherroepelijke vonnissen had openstaan. De verdachte verzette zich vervolgens tegen zijn aanhouding. De dienders wisten hem met gepast geweld en met gebruik van pepperspray te overmeesteren. Toen zij zijn fiets op slot wilden zetten, bleek dat de sleutel niet in het slot zat. Zij kregen hierdoor het vermoeden dat de fiets was gestolen. De verdachte verklaarde dat hij het voertuig van een onbekende jongen had gekregen. De politie onderzoekt de herkomst van de fiets. De Hoogezandster werd in een cel in de Hooghoudtstraat ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer beledigt agenten

De politie heeft zaterdagnacht in de Oosterstraat een 30-jarige man uit Groningen aangehouden voor belediging. De Stadjer schold zonder enige aanleiding de dienders, rijdend in een surveillanceauto, uit. De man werd direct ingerekend voor de belediging. Hij werd op het politiebureau gehoord. Hij ontkende de belediging. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vrouw gewond bij kopstaartbotsing

Een 36-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagochtend bij een kopstaartbotsing op de Kluiverboom gewond geraakt. De Stadjer kon haar auto niet meer tijdig tot stilstand brengen en botste achterop de auto van een 58-jarige vrouw uit Groningen. Een 36-jarige automobilist uit de stad kon ook niet op tijd remmen. Hij botste vervolgens achterop de auto van het slachtoffer. De vrouw werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: jongeman onderuit met fiets

Een 18-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op de Asingastraat met zijn fiets onderuit gegaan. Dit gebeurde onder het oog van surveillerende agenten. Zij verleende direct eerste hulp. De jongen was even buiten bewustzijn geraakt. Ook had hij een verwonding aan zijn kin. Het slachtoffer werd voor verdere behandeling meegenomen naar het ziekenhuis.

Ter Apel: dwarse man aangehouden voor mishandeling

De politie heeft zaterdagnacht in de Stationsstraat een 23-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor mishandeling. De Ter Apeler was vlak daarvoor uit een horecagelegenheid gezet, omdat hij zich in het pand vervelend had gedragen. Na een korte schermutseling met de eigenaar van de horecagelegenheid leek het daarbij te blijven. Toen een 27-jarige man uit Ter Apel langs de verdachte wilde lopen ging het alsnog mis. De 23-jarige pakte een tak en sloeg het slachtoffer hiermee in het gezicht. Een bloedende wond aan het hoofd was het gevolg. De man werd aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord.