Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurders maken brokken

Zaltbommel, Tiel, Herwijnen, 11-10-2009 o In Tiel en Herwijnen reden dronken bestuurders tegen geparkeerde autos. Een beginnen bestuurder uit Zaltbommel maakte het ook bont: hij blies 560 ug/l terwijl 95 ug/l voor beginnend bestuurders is toegestaan.

Tiel

In de nacht van zaterdag op zondag werd de politie rond 3.30 uur gebeld dat op de parkeerplaats aan de Oude Haven een aanrijding had plaatsgevonden. De beller bleek een 24-jarige Tielse en eigenaresse van een geparkeerde auto. Zij vertelde dat een automobiliste, een 54-jarige vrouw uit Tiel, tegen haar auto was gereden. Hoewel in het donker niet direct schade was te zien, moest de tegenpartij, een blaastest afleggen. Omdat de blaastest uitwees dat ze had gedronken, werd de 54-jarige vrouw aangehouden en moest ze mee naar het politiebureau. Daar bleek uit ademanalyseonderzoek dat ze veel te veel had gedronken. Ze blies 730 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Haar rijbewijs werd ingevorderd, ze kreeg een rijverbod van 8 uur en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Ook is een verzoek gedaan aan het CBR om de rijvaardigheid van deze automobiliste te onderzoeken.

Herwijnen

Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Waaldijk een automobilist drie geparkeerde autos had geraakt. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 33-jarige bestuurder uit Hellouw aan die duidelijk onder invloed van alcohol was. De automobilist werd aangehouden en werkte mee aan ademanalyseonderzoek op het politiebureau in Geldermalsen. Daar blies hij 990 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 12 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Zaltbommel

Tijdens surveillance in Zaltbommel controleerden agenten een automobilist op de Gamerschestraat. De man, een 26-jarige automobilist uit Hurwenen, bleek beginnend bestuurder en onder invloed van alcohol. Bij ademanalyseonderzoek op het politiebureau blies hij 560 ug/l. Daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur en is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De politie heeft bij het CBR een verzoek gedaan om de rijvaardigheid van deze bestuurder te onderzoeken.

(11)

Laatst gewijzigd 11-10-2009 10:33 | © Regio Gelderland-Zuid |