Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 oktober 2009

Jan Camphuis: 053-4555588

Notoire winkeldieven aangehouden

Enschede

Zaterdagmiddag 10 oktober werden in het centrum van Enschede een drietal notoire winkeldieven aangehouden. Zij staan als veelplegers bekend en zijn opgesloten en zullen bij justitie worden voorgeleid.

Rond 17.15 uur werden een Enschedese vrouw van 53 en een Enschedese man van 23, betrapt bij een winkel in de Klanderij in Enschede. Bewakingspersoneel betrapte het tweetal bij het stelen van een cd. Bij de vrouw werden nog een aantal andere goederen aangetroffen die mogelijk ook van diefstal afkomstig zijn. Beiden zijn overgedragen aan de politie en later in verzekeringgesteld in afwachting van hun voorgeleiding bij justitie.

Een half uurtje later, rond 17.45 uur, werd een 31-jarige Enschedeer bij een kledingzaak op het van Heekplein betrapt. Hij wilde een spijkerbroek meenemen en had in een tas nog andere goederen bij zich die waarschijnlijk ook van diefstal afkomstig zijn. Ook hij is in afwachting van zijn voorgeleiding in verzekering gesteld. (2009041248 / 2009041256)

Onder invloed drugs, rijbewijs ingevorderd

Vriezenveen

Een 23-jarige automobilist uit Almelo mocht zijn rijbewijs inleveren nadat geconstateerd was dat hij zijn auto bestuurde, vermoedelijk onder invloed van drugs.

Zaterdagavond 10 oktober om ongeveer 22.00 uur viel surveillerende politiemensen het rijgedrag op van een automobilist op de Schout Doddestraat in Vriezenveen. Hij reed over de verkeerde weghelft en op de Linthorstlaan kon hij aan de kant worden gezet. Hier bleek dat de bestuurder, een 23-jarige Almeloer, vermoedelijk zijn auto bestuurde onder invloed van drugs. Hij is aangehouden en aan het bureau werd door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. Omdat de auto waarin de 23-jarige reed niet was verzekerd is deze in beslag genomen en afgesleept. Proces-verbaal zal worden opgemaakt zodra de uitslag van de bloedproef bekend is. (2009041299)

Vrouw van tas beroofd

Enschede

Een Enschedese mevrouw is zaterdagavond 10 oktober van haar tas beroofd. De politie zoekt getuigen van dit voorval.

Zaterdagavond 10 oktober om ongeveer 22.05 uur werd op de Dr. van Benthemstraat in Enschede een 77-jarige Enschedese mevrouw van haar tas beroofd. Zij liep samen met een vriendin vanaf het muziekcentrum naar huis. Op de Blijdensteinlaan werden ze door twee jongens met een fiets achtervolgd en op de Dr. van Benthemstraat greep een van de twee de handtas van de mevrouw en rukte deze los. Dit ging met dusdanig geweld dat de hengsels van de tas afknapten. De dader sprong daarna achterop de fiets bij de tweede persoon en samen fietsten ze weg de Multatulistraat in en daarna weer richting Blijdensteinlaan.

Hert gaat om een zwarte laktas met witte strikjes met daarin een portemonnee en wat persoonlijke spullen. De twee jongens waren beiden in het donker gekleed en een van de twee, diegene die de tas pakte, droeg een witte pet met een rode klep.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die mogelijk iets meer over deze twee kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Centrum van de politie Twente, te bereiken via 09000-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009041302)

Personenauto gestolen

Rijssen

Een 41-jarige man uit Rijssen ontdekte zaterdagavond 10 oktober om ongeveer 23.30 uur dat zijn auto was verdwenen. Hij had de auto rond 21.30 uur geparkeerd op de Oude Veemarkt in Rijssen en nu was deze weg. Het gaat om een groene Opel Astra met het kenteken RB-FJ-39. (2009041314)

Twee mannen aangehouden na ernstige mishandeling

Hengelo

Twee Hengeloers zijn zondagmorgen 11 oktober aangehouden nadat zij in de Marksteeg in hun woonplaats een Enschedeer ernstig hadden mishandeld.

Zondagmorgen 11 oktober werd omstreeks 03.00 uur een vechtpartij gemeld in de Marktsteeg in Hengelo. Bleek dat een 21-jarige Enschedeer met onder anderen een glas op het hoofd was geslagen. Door meerdere omstanders werden twee mannen aangewezen die voor de mishandeling verantwoordelijk waren geweest. Deze twee, Hengeloers van 21 en 23 jaar, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau waar ze voor de rest van de nacht zijn opgesloten.

Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen i.v.m. verwondingen aan zijn gezicht en hij zal in de loop van de zondag aangifte komen doen. De beide aangehouden Hengeloers zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Dit onderzoek zal duidelijkheid moeten brengen over de vechtpartij en de aanleiding daartoe. (2009041355)

---- --