Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 11-10-2009

Tilburger (19) verdacht van twee gewelddadige berovingen

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 06.00 uur in zijn woning, met toestemming van de officier van justitie, een 19-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van twee gewelddadige berovingen die rond middernacht in Tilburg plaats vonden.

Een 47-jarige Tilburgse fietste zaterdagavond omstreeks 23.50 uur over de Buitenstraat. Plotseling werd ze kennelijk opzettelijk klem gereden door een personenauto. Ze kwam daardoor ten val. De bestuurder van die auto stapte uit en pakte haar vast. Hij rukte haar telefoon uit haar handen en sloeg haar met een stuk gereedschap op haar rug. Hierna stapte de dader weer in zijn auto en reed weg.

Een 21-jarige Tlburger fietste omstreeks 23.55 uur nabij het
Gotenpark. Hij hoorde een auto achter zich aan komen die veel gas gaf. Hij keek om en zag dat de auto op hem af kwam. De auto reed tegen zijn linkerbeen aan waardoor hij ten val kwam. De bestuurder stapte uit en dreigde het slachtoffer met een breekijzer. Hij dwong het slachtoffer zijn horloge af te geven en stapte daarna weer in zijn auto en reed weg.

De Tilburgse politie nam beide berovingen zeer hoog op. Naast een zoekactie door de surveillancedienst werd ook direct de recherche ingeschakeld. Er werden verklaringen van de slachtoffers en ook van getuigen opgenomen. Door het onderzoek kwam een 19-jarige Tilburger als verdachte naar voren. Hij werd vervolgens omstreeks 06.00 uur in zijn woning aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Vernieling of inbraak

TILBURG: De politie heeft zondagmorgen omstreeks 02.30 uur op de Lambert de Wijsstraat een 48-jarige Tilburger aangehouden. De
verdachte had vanaf de straatzijde een ruit van een woning ingeslagen. Het is nog onduidelijk wat het motief van de verdachte is geweest. Hij wordt daarom vernieling en / of poging tot inbraak in een woning ten laste gelegd. Hij werd door de politie na een melding van de
geschrokken bewoners, liggend op de stoep, voor het pand aangehouden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Zeven arrestaties tijdens horecatoezicht

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond en vannacht tijdens een redelijk drukke horecadienst in totaal zeven arrestaties verricht. Een 19-jarige Tilburger werd in verzekering gesteld voor openlijke geweldpleging. Een veelpleger werd vastgezet in verband met
fietsdiefstal.

Een 19-jarige Tilburger werd omstreeks 04.15 uur op de Heuvel
aangehouden omdat hij samen met anderen tijdens een ruzie tussen twee groepen (bak)stenen naar passanten zou hebben gegooid. Een van de voorbijgangers had een steen tegen zijn rechterarm aangekregen en liep daardoor enkele blauwe plekken en een forse snee in zijn onderarm op. De verdachte werd aan de hand van het opgegeven signalement
aangehouden. Hij werd door het slachtoffer herkend. De verdachte is ter zake openlijke geweldpleging, in het kader van een weekendje weg, in verzekering gesteld.

Verder werden een 18-jarige Tilburger aangehouden voor belediging, een 24-jarige man uit Sprang-Capelle voor het niet voldoen aan een vordering, een 17-jarige Tilburger voor een overtreding van de APV, een Poolse man met nog onbekende leeftijd voor openbare dronkenschap, een 25-jarige zwerver die nog een boete van 500 euro had openstaan en een 35-jarige Tilburgse veelpleger voor fietsdiefstal, bij het station CS aan de Spoorlaan. De veelpleger is conform afspraken met het openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

TILBURG: Een 34-jarige Poolse man is zaterdagmiddag op de Ringbaan Zuid betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist was
betrokken bij een verkeersongeval. Hij reed met zijn auto in de richting van de Ringbaan Oost. Ter hoogte van de kruising met de Hub van Doorneweg stonden drie auto's achter elkaar te wachten voor de het rode verkeerslicht. De Poolse bestuurder zag deze auto's kennelijk niet, hij botste met zijn auto tegen de achterste auto, waarna alle voertuigen tegen elkaar botsten. Hij blies 735 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Arrestatie na bedreiging buschauffeur

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 19.30 uur op de Berkenrodelaan een 34-jarige Tilburger aangehouden ter zake de bedreiging van een buschauffeur. Eerder gisteravond werd door een buschauffeur die bij het Station Reeshof stond een bedreiging gemeld. Een lastige klant had hem met een mes bedreigd.

Even later kwam er een melding van bewoners aan de Berkenrodelaan. Daar zou een dronken man voorbijgangers lastig vallen. Zo was hij kennelijk zonder toestemming in een auto gestapt. Het signalement van deze man kwam overeen met dat wat de chauffeur had opgegeven. Hierop is de verdachte aangehouden.

De recherche gaat nog een aangifte van de chauffeur opnemen zodat meer details over deze zaak duidelijk worden. De in de bus gedraaide camerabeelden zijn veilig gesteld. De verdachte is in verzekering gesteld.

Veelpleger betrapt op winkeldiefstal

TILBURG: Een 56-jarige man uit Vught is zaterdagmiddag in een
supermarkt op het Wilhelminapark betrapt op winkeldiefstal. Hij had een paar pakjes shag en salade in zijn jas gestopt. Toen hij in de gaten kreeg dat hij gecontroleerd zou worden, gooide hij de shag snel uit zijn zak. Hij werd aangehouden door medewerkers van de winkel en overgedragen aan de politie. Hij bleek geregistreerd te staan als veelpleger. Hij had kennelijk weekendverlof. Hij is in verzekering gesteld en wordt terug gebracht naar de PI Vught.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 11-10-2009 12:46 | © Regio Midden en West Brabant |